Köşe yazarlarından 'bayram' yazıları

Köşe yazarları bugünkü köşelerine eski bayram anılarını ve günümüzde yaşanan bayramlar hakkındaki düşüncelerini taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Köşe yazarlarından 'bayram' yazıları

Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas yazısında gazeteci Ahmet Rasim'in bir bayram anısını yazarak bugünkü bayramları o günkü bayramları karşılaştırdı.



Mehmet Barlas'ın yazısı şu şekilde



Yıllar önceki bir bayram gününde mesleğimizin büyüğü Ahmet Rasim'in "Bir bayram gecesi ağladıklarım" başlıklı yazısına takılmış ve yazının bir bölümünü köşeme almıştım.



Google eksik olmasın.



O yazıyı hemen buldum.



Ahmet Rasim, çocukluğunda hep bir sakosu olsun istermiş. Sako'da kukutelatının ucunda bir püskül bulunan paltonun adıymış.



Sonunda arife günü annesi ona mahmutpaşa'dan bir sako almış.



Eve gelmişler. Sakoyu odasındaki minderin üzerine koyup yatağına uzanmış küçük Ahmet Rasim ve gündüz yorguluğu ile uykuya dalmış.



Sonrasını şöyle anlatıyor yazısında: 



"Başımı kaldırıp baktım ki yatarken koyduğum minderin üstünde elbiselerim o güzel sakom yok. Birdenbire ağlamaya hatta hıçkırmaya başladım"



...



O günden bu güne  Mahmutpaşa hala eski bayram alışverişleirinin heyecanını yaşıyor. Ama şimdi başka heyecenlar ve her yaştan tüketiciye dönük.  Akıllı telefonlar, tablet bilgisayarlar sakonun yerini aldı. Çocukların bayram hediyesi beklentilerine Steve Jobs'un gerçek olan hayalleri yön veriyor şimdi.



Yazının tamamını okumak için TIKLAYINIZ



Milliyet yazarı Aslı Perker de bayramı tatil olarak değerlendirenleri eleştirerek şunları yazdı.



"Şu yaşıma geldim, hala her bayram sabahı rahmetli Barış Manço’nun “Bugün bayram erken kalkın çocuklar” şarkısını söyleyerek uyanırım. Erkenden kalkarım. Bayram sabahı yataktan geç çıkılmasından hiç hazzetmem, evdekileri bu şarkı eşliğinde uyandırırım. Giyelim en güzel giysileri diyerekten giyinirim, pespayelik de sevmem.

Şehirden gitmekten, “güneye inmekten” hoşlanmam. Gidilecekse yine memlekete, aileyi görmeye gidilmelidir. Dünyanın en güzel şeyi böyle özel zamanların aileyle, en sevilen dostlarla geçirilmesidir. Kanımca bunlardan sayılı vardır, ömür boyu tadı çıkartılmalıdır. Belki de bu sebepten hiç nerede çocukluğumuzdaki bayramlar demem. Ben yıllar ötesine, hem kendim hem de şimdi etrafımda bulunan ufaklıklar için anı bırakmaya bakarım, bundan mutluluk duyarım. Ve eğer bir önceki bayramı da eski bayramlar kadar güzel hatırlıyorsam doğru yoldayım demektir"



Yazının tamamını okumak için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin