Köşe yazarları koalisyon görüşmelerini nasıl yorumladı?

Hürriyet gazetesi yazarları, AK Parti ve CHP'nin olumsuz sonuçlanan görüşmelerinden ardından ilk yorumlarını paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Köşe yazarları koalisyon görüşmelerini nasıl yorumladı?

Hürriyet yazarı İsmet Berkan, "Meclis toplantıya çağrılsa, seçim takvimi 45 güne sıkıştırılabiliyor mu? Ekim sonu kasım başı gibi yeniden seçim görünüyor. Ama tabi siyasette 24 saat uzun süredir ama olmadan bir şey dememek lazım" dedi.



CNNTürk yayına katılan Murat Yetkin, "Bir randevu istersen, nasıl bir paketle gidileceği görülsün, herhalde öyle daha iyi anlayacağız. Sayın başbakanımızın açıklamalarına baktığımızda, hepsi seçime yönelik. Demokrasi aşısı dedi, şimdilik bunu görüyoruz.



Seçim zamanına kadar ne olur demişti Başbakan seçim olursa diye sorduğumuzda, herkesin eline gelen rakamlar vardır. Hem Ak Parti, hem bağımsız partilerin yaptığı araştırmalarda mevcut durum çok da değişecekmiş gibi durmuyor. Eğer AK Parti çok yüksek sıçramalar yapmazsa, daha önceki tablo değişmez. Bugün basında yer alan yorumlarda da gördük, AK Parti’nin neyi ne kadar yapabileceği sorgulanmaya başladı çoğunluk oyu alsa bile. Ancak AK Parti çoğunluk oyu alabilecek mi ona da bakmak lazım. İçerde ve dışarda ekonomide değişmeler var bir görmek lazım" yorumun yaptı.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin