Korucuyu anne olan Mutlu Tönbekeci bebeğini anlattı: "Bu tatlı şey benim hayatımı kurtaracak"

Vatan yazarı koruyucu anne olma sürecini Ayşe Arman'a anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Korucuyu anne olan Mutlu Tönbekeci bebeğini anlattı: "Bu tatlı şey benim hayatımı kurtaracak"

Yaklaşık 8 hafta önce önce 5 aylık bir bebeğin koruyucu annesi olan Vatan Gazetesi yazarı Mutlu Tönbekeci, Hürriyet'ten Ayşe Arman'a verdiği röportajda koruyucu anne olma sürecini anlattı.



Tönbekeci, Arman'ın "bir bebeğin hayatını kurtarma fikriyle mi koruyucu anne oldun" sorusuna kurtarma fikrini pek sevmiyorum bana biraz kibirli geliyor. Belki de bu tatlı şey benim hayatımı kurtacak" şeklinde cevap verdi.



İşte o röportaj



Hala çocuk yapabilecek bir kadın koruyucu anne oluyorsa, bunun da bir sebebi olmalı



"İtiraf ediyorum, genini devam ettirmek istediğim bir erkeğe denk gelmedim.Geldiysem de o bana denk gelmedi. İlla kendi kopyamı yapayım diyecek kadar kendime da aşık değilim. Zaten çocukların ebeveylerinin kopyalarının olmadığını görüyoruz. Aslında önce bu ev vardı"



Nasıl yani



Hepimiz güzel bir evimiz olsun diye hayal ederiz ya, ben de ettim.Ve o evi buldum. Binbir zorlukla satın aldım, içini yıktık yeniden yaptım. Herkes önce çocuk yapar, hayatını düzenler, bakıcı filan bulur ya ben de tam tersi olur. Hyatımda Ayşe var. Hala var. İyi ki de var. 



Ayşe kim?



Gündelikçim.Bana temizliğe geliyor. Çok derin ve gerçek bir ilişki var aramızda. Ayşe, benim arkadaşım bayağı dostum. Onun Artvin'deki köyüne falan gidip geliyorum filan. Harika bir insan.Ailem oldu Ayşe.Çok yardım etti bana. Evi bitirdik. Bir gün oturduk kahve içiyoruz. Ya Mutlu dedi, bu ev bitti, herşeyi güzel oldu. Ama bir şeyi eksik. Neyi biliyor musun? Baktım suratına, kocası mı dedim. Yok ya ne kocası, kocayı boşver. Bebeği eksik bebeği dedi.



Bu konuşma ne zaman geçti aranızda?



Nevruzdu.Türk- Kürt barışı olmuştu. Benim de içime güneş doğmuştu.  Türkiye'ye barış geldi diye vehme kapılmıştım. Artık bu ülkede yaşanır,Her köşesine gidilir.Ölümler olmayacak.Çok güzel olacak herşey. Haklısın, bu ülkede artık çocuk yetiştirilir dedim.



Röportajın tamamını okumak için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin