Korsana darbe: 3 isim için hapis kararı çıktı!

Yargı, korsan kitap örgütünün 3 büyük ismini cezaevine yollama kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
Korsana darbe: 3 isim için hapis kararı çıktı!

İstanbul Anadolu Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesi'nin Şubat ayında, Türkiye'nin en büyük kitap korsanlarından  Ali Y.'yi 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırmasının ardından korsana iki büyük darbe daha vuruldu.



Bu sefer Bakırköy 1. Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesi, korsan kitap piyasasının en büyük ikinci organizatörü olarak bilinen Nureddin D.'yi 1 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı.



Aynı mahkeme, korsan dünyasının üçüncü büyük ismi Mehmet D.'nin de 1 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.



Mahkeme, aynı suçtan çok sayıda dosyası bulunan Nureddin D. ve Mehmet D. hakkında 'yeniden suç işlemeyeceği yönünde olumlu kanaat oluşmadığından' ‘hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına’ karar verdi. Mahkeme, korsan kitap basımında ele geçirilen matbaa makineleri ve diğer ekipmanlara el konulmasına hükmetti.



Mahkemeler tarafından 'hükmün açıklanmasının geriye bırakılması' nedeniyle sürekli serbest bırakılan korsanlar, kaldıkları yerden devam ediyordu.



Türkiye'nin korsan kitapla mücadele örgütü Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Genel Sekreteri Av. Melahat Boran, yaptığı açıklamada iki mahkeme tarafından alınan üç önemli kararın devam eden yüzlerce korsan davası için emsal olmasını temenni ettiklerini söyledi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin