Koronavirüsü atlatan Erdoğan, ilk kez kameralar karşısına geçti! Yüksek elektrik faturalarıyla ilgili konuştu: Batı'da elektrik, doğalgaz fiyatları nerelerde bizde nerelerde

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi sona eren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası kameralar karşısına geçti. Yüksek gelen elektrik faturalarıyla ilgili konuştu," Batı'da elektrik, doğalgaz fiyatları nerelerde. Bizde nerelerde. Vatandaşımızı rahatlatabilmek için her türlü gayreti gösterdik. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Koronavirüsü atlatan Erdoğan, ilk kez kameralar karşısına geçti! Yüksek elektrik faturalarıyla ilgili konuştu: Batı'da elektrik, doğalgaz fiyatları nerelerde bizde nerelerde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gündemde yer alan konulara ilişkin olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Geçtiğimiz cumartesi yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığı duyurulan ve dün PCR testinin negatif çıkmasıyla izolasyon süresi sona eren Erdoğan, bu süreçte aşının faydasını gördüğünü söyledi.

'5 DOZ AŞI YAPTIRDIM'
"Çok çok rahat atlattım. Tabii ki bunda aşının faydası muhakkak oldu. Ben 2 Sinovac, 3 de Biontech oldum" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ne kırgınlık, ne bitkinlik öyle bir şey olmadı. Ankara'da arkadaşlarımla olamadım ama, sürekli video konferansla da olsa sürekli irtibattaydık."

'O BENİ BIRAKMAZ'
Cumhurbaşkanı, eşi Emine Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili de "Benden bir gün sonra başladı ama henüz atlatamadı. Şu anda da tüm tedbirleri devam ediyor. Rahatsızlığını dua ediyorum ki pazartesi gününe kadar atlatır, çünkü yolculuğa beraber çıkmamız gerekiyor. O beni bırakmaz" diye konuştu.

MUHALEFETE FATURA TEPKİSİ: YAYGARA KOPARIYORLAR
Muhalefetin fahiş doğalgaz ve elektrik zamlarına ilişkin tepkisini 'spekülatif' bulduğunu söyleyen Erdoğan, "Muhalefetin anlattığı, yaygara kopardığı gibi durum söz konusu değil. Biz şu anda vatandaşımızı rahatlatabilmek için elimizden gelen her türlü gayreti yaptık, uyguladık" dedi.

 Erdoğan, şunları söyledi:

"Muhalefetin spekülatif, elektrik ve doğalgaz konusundaki gayretlerini de boşa çıkarmak gerekiyor. Muhalefetin yaygarasını kopardığı gibi bir durum söz konusu değil. Batıda şu anda elektrik fiyatları doğalgaz fiyatları nerelerde bizde ise biz vatandaşımızı rahatlatabilmek için elimizden gelen her türlü indirimi uyguladık ve uygulamaya devam ediyoruz. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyeceğiz."

ELEKTRİK FATURALARI TEPKİ ÇEKİYOR: SÜREÇ NASIL İLERLEMİŞTİ?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'düşük faiz' ısrarı ve hükümetin bu doğrultuda attığı adımlar, döviz kurlarında ralliye neden oldu. Merkez Bankası'nın faiz indirimi serisine başladığı eylülde 8,30 seviyelerinde bulunan dolar/TL, aralık ayına gelindiğinde 18'e kadar yükseldi.

Bu süreçte her alanda, 'maliyet artışı' gerekçesiyle peş peşe zamlar yapıldı. 20 Aralık'ta Türk lirasındaki değer kaybını durdurmak adına kur korumalı TL mevduat desteği devreye sokulması doları 13-14 lira dolaylarına kadar geriletti. Ancak yapılan zamlar geri alınmadı.

Tüm bunların üstüne yeni yılla birlikte doğalgaza yüze 25, elektriğe ise yüzde 50 zam geldi. Elektrikte 150 kilovatsaatin üzerindeki kullanımlarda ise fiyatlandırma yüzde 125 arttı. 

Mağduriyeti gidereceği belirtilen tarife değişikliğinin faturalara yansıması sadece 42 TL olarak hesaplanıyor.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin