Koronavirüs vaka sayılarında korkutan durum. Aile hekimleri anket sonuçları ortaya çıktı

Koronavirüs salgını bitti mi derken vaka sayıları tekrar yükselişe geçti. İlk uyarı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan gelmişti. Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) aile hekimleriyle yaptığı anket Covid-19 vaka sayılarının, Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı sayılardan en az iki kat fazla olduğunu ortaya koydu.

Google Haberlere Abone ol
Koronavirüs vaka sayılarında korkutan durum. Aile hekimleri anket sonuçları ortaya çıktı

Sağlık Bakanlığı, 27 Haziran-3 Temmuz arasındaki vaka sayısını 57 bin 113 olarak açıklamıştı. Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) aile hekimleriyle yaptığı anket ise bu sayıların iki kat fazla olduğunu ortaya koydu.

VAKA SAYISI İKİ KAT FAZLA

Türk Tabipleri Birliği, 400 aile hekiminin katılımıyla 6 Temmuz’da bir anket yaptı. Anket sonuçları ortaya çıktı.

GÜNLÜK VAKA SAYISI 16 BİN 838

Sözcü'de yer alan habere göre; 6 Temmuz’da yapılmaya başlanan ve doktor Ekrem Karakaya’nın öldürülmesiyle birlikte sonlandırılan ankette aile hekimleri tanı koydukları haftalık vaka sayısını 117 bin 867 olarak belirtti. Yani günlük olarak en az 16 bin 838 hastanın Covid-19’a yakalandığı söylendi.

Eş zamanlı olarak Sağlık Bakanlığı’nın haftalık olarak verdiği sayı ise 57 bin 113’tü. Bu da günlük vakanın ortalama 8 bin 159 olduğunu ifade ediyordu. Yani TTB’nin rakamı, bakanlığın açıkladığı rakamdan iki kat fazla.

HEKİMLERİN YÜZDE 68’İ VAKALARIN HAZİRAN AYINA GÖRE ARTTIĞINI BELİRTTİ

Vaka sayılarının haziran ayına göre arttığını belirten hekimlerin oranı yüzde 68,1 olurken yüzde 18,4’ü değişmediğini, yüzde 9,6’sı ise azaldığını ifade etti.

Bir taraftan hekimlerin de aşılanmaya ve virüsten korunmaya dair talepleri var. Aile hekimlerinin yüzde 72’si, son aşıları üzerinden 6 ay geçtiğini söylerken yüzde 22’si de son aşı üzerinden 3 ay geçtiğini belirtti. Son üç ay içinde aşı olanların oranı ise sadece yüzde 5.

Son altı ay içinde Covid-19 geçiren aile hekimi oranı yüzde 25, son bir ay içinde virüse yakalananların oranı ise yüzde 3.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin