Korkusuz yazarından Erdoğan’a sert eleştiri! 'Dünyada sayılı olan sistemi çökertti…'

Türkiye’nin birçok noktasında devam eden yangınları köşesine taşıyan Korkusuz yazarı Ahmet Takan, “Saray iktidarı, dünyada sayılı olan sistemi ve teşkilatı çökertti” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Korkusuz yazarından Erdoğan’a sert eleştiri! 'Dünyada sayılı olan sistemi çökertti…'

Türkiye’nin birçok noktasında devam eden yangınları köşesine taşıyan Korkusuz yazarı Ahmet Takan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti iktidarına sert eleştiride bulundu. “Saray iktidarı, dünyada sayılı olan sistemi ve teşkilatı çökertti” diyen Takan, “Geçici orman işçileri lağvedildi. Orman İşletme Müdürlükleri çökertildi” ifadelerini kullandı.

Ahmet TAKAN / KORKUSUZ

Müşavirlik firmaları orman yangınını söndürür mü?..

Yıllardır bir yerlerimizi yırtıyoruz!..

Devletin temel kolonları dinamitlenip yıkılıyor diye…

Devletin içi boşaltılıyor diye…

Kimi trene bakar gibi baktı… Kimi anladı da sağıra yattı… Kimileri de  “bundan bana da menfaat çıkar” diye trenin vagonlarının içine atlamaya çalıştı…

Ne oldu?…

Bakın!.. Cayır cayır yanıyoruz… Canlar gidiyor… Rakamlarla ifade edilemeyecek bedeller ödüyoruz…

Cayır cayır yanan yerleri acı içinde seyrederken hiç soruyor musunuz, “Ne oldu bu devlete?“ diye…

Saray iktidarı işi algı savaşına çevirdi… Yangın yerinde Tayyip Erdoğan’ın ahalinin kafasına çay paketlerini fırlatmasını tartışıyorsunuz… Hangara tıkılan THK’nın yangın söndürme uçaklarını tartışıyorsunuz… Görevlerine son verilen dünyanın sayılı yangın söndürme pilotlarını tartışıyorsunuz… Sabotaj mı değil mi tartışıyorsunuz… Eyvallah, hepsine hak veriyorum. Tartışılmalı… Tartışmakta büyük fayda var. Ammaa!.. Her zaman olduğu gibi yine işin aslını, mihenk noktasını ıskalıyorsunuz!..

Bu yangınların neden önüne geçilemedi?.. Neden büyüdü?.. Biliyor musunuz?..

Yok yok… Yangın söndürme uçaklarının, helikopterlerinin yetersizliğinden değil sadece…

Devlet zafiyetinden… Devletin içinin boşaltılmasından doğan zafiyetten… Devlet kademelerinin liyakatsızlaştırılması, rant aracı, yandaşları koruma ve kollama makamları, biat koltukları haline getirilmesi ve bu yüzden topyekun devlet denen aygıtın tek adamın ağzının içine bakması yüzünden düştük bu hallere.

Yazının devamını okumak için TIKLAYIN

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin