'Korkunç Yıllar' izleyiciyle buluşuyor

Kırım Tatarlarının çektiği acıları anlatan roman beyaz perdeye aktarılacak.

Google Haberlere Abone ol
'Korkunç Yıllar' izleyiciyle buluşuyor

'Kırım Türkleri'nin hafızası' olarak anılan ünlü yazar Cengiz Dağcı'nın 2. Dünya Savaşı sırasında Kırım Tatarlarının çektiği acıları anlattığı 'Korkunç Yıllar' romanı beyaz perdeye aktarılacak.



Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından kalıcı eserler projeleri arasında yer alan filmin çekimleri için Afyonkarahisar ve Bolu Aladağlar’da özel platolar kuruluyor. 



Çekimlerine 24 Ocak 2014'te Afyonkarahisar'da başlanıp Bolu Aladağlar’da devam edecek filmi, gazeteci-yazar Avni Özgürel projelendirdi. Senaryosunu Atilla Ünsal ve Nil Ünsal'ın kaleme aldığı filmin başrollerini Murat Yıldırım, Selma Ergeç, Bülent Alkış, Gülçin Santırcıoğlu ve Burç Kümbetlioğlu paylaşıyor.



'Türk Pasaportu' adlı ödüllü filmin yönetmenliğini yapan Burak Arlıel'in çekeceği filminin görüntü yönetmenliğini Feza Çaldıran, sanat yönetmenliğini Vahit Yazıcı, kostüm tasarımlarını da Fadim Üçbaş yapacak.



Çeşitli belgesel ve sinema filmlerine imza atmış TFT Prodüksiyon'un yapımcılığını üstlendiği filmin dünya sinemalarına dağıtımı ise Warner Bros şirketi tarafından gerçekleştirilecek.



Filmin, Türkiye galasının Eskişehir'de yapılması planlanıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin