Korkunç rakamı CHP'li Onursal Adıgüzel açıkladı: 9 Milyon 374 bin hanede sabit internet bağlantısı yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Türkiye’de hanelerdeki güncel internet kullanımına ilişkin istatistiki bilgileri paylaştı. Resmi verilere göre Türkiye’de sabit geniş bant internet bağlantısı olmayan hane sayısı 9 milyon 374 bin olarak açıklanırken, 1 milyon 968 bin haneye ise internet hiç giremedi.

Google Haberlere Abone ol
Korkunç rakamı CHP'li Onursal Adıgüzel açıkladı: 9 Milyon 374 bin hanede sabit internet bağlantısı yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında Türkiye’de hanelerdeki güncel internet kullanımına ilişkin istatistiki bilgileri paylaştı. Resmi verilere göre Türkiye’de sabit geniş bant internet bağlantısı olmayan hane sayısı 9 milyon 374 bin olarak açıklanırken, 1 milyon 968 bin haneye ise internet hiç giremedi.

Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“9 Milyon 374 bin Hanede Sabit İnternet Bağlantısı Yok”

25 Ağustos 2020 tarihinde yayımlanan “Hanehalkı Bilişim Teknolojileri (BT) Kullanım Araştırması, 2020” verilerine göre, sabit genişbant bağlantı (ADSL, kablolu İnternet, fiber vb.) ile internete erişim sağlayan hanelerin oranı yüzde 50,8’de kaldı.

TUİK’in 2021 yılı verilerine göre ise, sabit genişbant ile erişimi olmayan hanelerin oranı yüzde 38,1’e düşüyor. Her ne kadar pandeminin etkisiyle evlerdeki sabit genişbant internet bağlantısında 2020 yılına göre yüzde 10’dan fazla bir artış yaşanmış görülse de hanelerin yüzde 40’a yakınında sabit internet bağlantısı olmaması, Türkiye’nin halen interneti cepten eve taşıyamadığının göstergesidir.

TUİK’in “İstatistiklerle Aile, 2020” yılı verilerine göre Türkiye’de 24 milyon 604 bin hane mevcut. Buna göre, 9 milyon 374 bin hanede sabit internet bağlantısı bulunmamaktadır. Kaldı ki son verilere göre, Türkiye’de nüfusa göre sabit geniş bant yaygınlık oranı yüzde 20,4 iken, OECD ortalaması yüzde 32,5’tir.

“2 Milyon Haneye İnternet Giremedi”

Ülkemizde, 2021 yılında 1 milyon 968 bin haneye sabit ya da mobil, herhangi bir internet giremedi. Bu hanelerin kaçında öğrenci olduğu resmi otoritelerce açıklanmadı ancak uzaktan eğitim süreci boyunca yalnızca resmi rakamlara göre 4 milyonun üzerinde öğrencinin uzaktan eğitime erişemediği bilinmektedir.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin