'Korkunç' bir festival başlıyor

'Türk İşi Fantastik Filmler Festivali' sinemaseverlerle buluşuyor.

Google Haberlere Abone ol
'Korkunç' bir festival başlıyor

Türkiye'nin ilk ve tek korku filmleri festivali olarak bilinen "Türk İşi Fantastik Filmler Festivali" 7-9 Ekim'de İstanbul'da, 16-18 Ekim'de Ankara'da sinemaseverlerle buluşacak.



Ankara Kısa Filmciler Derneğinden yapılan açıklamaya göre, derneğin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla gerçekleştirecekleri festival, Türkiye'nin ilk ve tek fantastik filmler festivali olma unvanına ilk ve tek korku filmleri özelliğini de ekledi.



Festival, bu yıl "Türk işi korku" sinemasından örnekleri de programına katarak "Fantasturka 3,5" adıyla düzenlenecek. 



Etkinlik, 7-8-9 Ekim'de İstanbul'da, 16-17-18 Ekim'de Ankara'da izleyiciyle buluşacak. 1950'lerden günümüze, "Türk işi fantastik" filmlerin seçkisinin yanı sıra 2000'lerden bu yana "Türk işi korku ve gerilim" filmlerini izleyiciyle buluşturacak.



Festivalde, "Şeytan", "Drakula İstanbul'da" gibi Türk korku sinemasının ilk örneklerden olan filmlerden seçkiler ile fantastik Türk sinemasının en kült filmlerinden olan "Dünyayı Kurtaran Adam" gösterilecek.



Bu yıl festivalde kısa ve uzun metraj, fantastik-korkunç film türlerinde, film başvuruları kabul edilecek. Festivale, 30 Eylül'e kadar "www.fantasturka.org" adresinden ön başvuru yapılabilecek. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin