Korkmaz Karaca istifa etti! Korkmaz Karaca hem AK Parti MKYK'dan hem de Cumhurbaşkanlığı'ndaki görevinden istifa etti

Korkmaz Karaca, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Cumhurbaşkanı danışmanlığı görevinden ve AK Parti MKYK üyeliğinden istifa etti.

Google Haberlere Abone ol
Korkmaz Karaca istifa etti! Korkmaz Karaca hem AK Parti MKYK'dan hem de Cumhurbaşkanlığı'ndaki görevinden istifa etti

Korkmaz Karaca, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Cumhurbaşkanı danışmanlığı görevinden ve AK Parti MKYK üyeliğinden istifa etti. Karaca istifasını sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Karaca aynı zamanda AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı görevinde de bulunuyordu.

İşte Karaca'nın Cumhurbaşkanlığı'ndan istifa dilekçesi:

Korkmaz Karaca istifa etti! Korkmaz Karaca hem AK Parti MKYK'dan hem de Cumhurbaşkanlığı'ndaki görevinden istifa etti

Korkmaz Karaca istifa metninde şu ifadelere yer verdi:

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın olurları ile 2018 Ekim ayından bu yana, Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi, olarak görev yapıyorum. Görev sürem boyunca TC. Hazinesinden tek kuruş maaş, araç, yakıt v.s almadım.

19 Mart 2022, 22 Mart 2022, 20 Mayıs 2022 tarihlerinde 2 ay içinde çok ağır 3 kalın bağırsak ameliyatı geçirdim. Yaşanan süreçte 2021 Haziran ayından itibaren, çeşitli iddialara muhatap oldum.

Özellikle geçtiğimiz hafta; Mine Tozlu Sineren isimli şahısla hiçbir buluşmam ve çıkar talebim olmadığı halde ve daha da önemlisi bu şahıs benimle bir çıkar ilişkisi kurmadığını ilan ettiği halde, devam eden sosyal medyadaki ahlaksız trol linçine farklı bir tepki vermek istiyorum.

Dünyalar güzeli kızım ve eşime kadar varan bu linç artık sağlığımı tekrar tehdit eder hale geldi. Bu sebeplerle Cumhurbaşkanlığındaki görevimden istifa ediyorum.

AK Parti’nin ve sayın cumhurbaşkanımızın 2023 yolculuğunda tüm gücüm ile sade bir nefer olarak mücadele etmeye söz veriyorum.

Yıllarca özel sektör yöneticisi Ve yatırımcısı olarak halen de devam ettiğim nazik mücadelemi elbette sürdüreceğim.

Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde güçlü ve büyük Türkiye yolculuğunu kimse engelleyemeyecektir. Allah yar ve yardımcımız olsun.

İşte Karaca'nın AK Parti MKYK'dan istifa dilekçesi:

Korkmaz Karaca istifa etti! Korkmaz Karaca hem AK Parti MKYK'dan hem de Cumhurbaşkanlığı'ndaki görevinden istifa etti - Resim : 2

 

1978 yılında İstanbul'da doğdu. Baba tarafından Ardahanlı; anne tarafından ise Rumeli Mübadili bir aileye mensuptur. İlköğrenimini Maltepe'de Feyzullah Efendi İlkokulu'nda, orta ve lise öğrenimini ise Marmara Koleji'nde tamamladı.

Üniversite eğitimine Uludağ Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi alanında başlayan Karaca yüksek tahsilini yurt dışında iş idaresi eğitimi ile tamamladı. Lise yıllarından itibaren aktif olarak iş hayatına atılan Korkmaz Karaca birçok özel sektör kuruluşunda üst düzey yönetici olarak görev yaptı.

Gübre, hurda ve doğalgaz sektöründe uluslararası bir firma olarak faaliyet gösteren “Indagro Group”’un Türkiye Temsilciliğini yaptı.

Çalık Holding, DAP Holding, Doğan Holding, Acarlar İnşaat, Sütaş A.Ş., Tahincioğlu Gayrimenkul, Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere birçok özel sektör ve kamu şirketine danışmanlık hizmeti verdi. Sözcü Gazetesi ve İnternethaber Medya grubunda yazıları yayınlandı.

Korkmaz Karaca istifa etti! Korkmaz Karaca hem AK Parti MKYK'dan hem de Cumhurbaşkanlığı'ndaki görevinden istifa etti - Resim : 3

2007-2009 yılları arasında Fox Tv’de İş ve Siyaset dünyasını konuk aldığı TV programları yaptı. 2010-2017 yılları arasında Deniz Baykal’ın Danışmanlığı görevinde bulundu.

Korkmaz Karaca istifa etti! Korkmaz Karaca hem AK Parti MKYK'dan hem de Cumhurbaşkanlığı'ndaki görevinden istifa etti - Resim : 4

Türkiye Başkanlık sistemi ile birlikte hayata geçen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan Ekonomi Politikaları Kurulu'na 8 Ekim 2018 tarihli kararla Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi olarak atandı. 23 Mart 2021 tarihinde yapılan Ak Parti Büyük Kongresinde MKYK üyesi olarak seçildi. 19 Nisan 2021 tarihinde, Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanı Sayın Mehmet Özhaseki Bey’in önermesi; T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın olurları ile, Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi.

Korkmaz Karaca istifa etti! Korkmaz Karaca hem AK Parti MKYK'dan hem de Cumhurbaşkanlığı'ndaki görevinden istifa etti - Resim : 5

Bugüne kadar birçok televizyon programına konuk ve yorumcu olarak katılan Korkmaz Karaca iyi derecede İngilizce bilmektedir. Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyesi olan Korkmaz Karaca; Merve Karaca ile evli olup,  İpek   Karaca isimli bir kız evlada sahiptir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin