Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut neden görevden alındı? İşte Akbulut'un görevden alınmasının perde arkası

Ordu'nun Korgan İlçesi Kaymakamı Miraç Akbulut 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin ardından görevinden uzaklaştırıldı. Akbulut, Atatürkçü kimliği ile biliniyordu. Gazeteci Muhammed Vefa, Akbulut'un görevden alınmasının perde arkasını Twitter hesabından paylaştı. Vefa, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Fatih Serdengeçti'yi işaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut neden görevden alındı? İşte Akbulut'un görevden alınmasının perde arkası

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın ardından Ordu'nun Korgan İlçesi Kaymakamı Miraç Akbulut görevden alındı. Akbulut'un görevden alınma tarihi 3 Kasım 2021'di. Korgan Kaymakamı Akbulut'un neden görevden alındığı muaaması sürüyor.

Ordu Valiliği, Akbulut'un görevden alınması ile ilgili, "Ordu'nun Korgan ilçesi Kaymakamı görevin sorumluluğu ile bağdaşmayacak şekildeki tutumu nedeniyle soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırılmıştır. TBMM çatısı altında görev yapan bir milletvekilinin söz konusu bu görevden uzaklaştırmayı açıklamalarıyla çarpıtarak, olduğundan farklı göstermeye çalışması ise esef vericidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." açıklamasını yapmıştı.

Gazeteci Muhammed Vefa Akbulut'un görevden alınmasının perde arkasını Twitter hesabından paylaştı. Vefa, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Fatih Serdengeçti'yi işaret etti.

Serdengeçti'nin AK Partili isimlerle okul arkadaşı olduğunu belirten Vefa şu açıklamaları yaptı:

Korgan Kaymakamı @miakbulut'u kim görevden aldı? İşte arka planı; Kaymakam Akbulut 2 ay önce Korgan'a atandı. Genç kaymakamın ilk görev yeriydi... Atatürkçü birisi olarak bilinir. 29 Ekim'in şölen şeklinde kutlanması konusunda çalışma başlatmış. Her kesimi de şölene çağırmış.

Akbulut'un 29 Ekim'de yaptığı konuşma bazı kesimlerde rahatsızlık uyandırmış. Hatta bazı kişiler kaymakamı şikayet etmek için "sarhoş" diye şikayet etmiş! Etkinliğe katılanlara sordum; kaymakamın herhangi bir absürt hareketi var mı diye, hepsi yok dedi. İftiraya maruz kalmış.

Aynı gün protokolde yer bulamadıklarını iddia eden AK Parti Korgan Belediye Encümeni Namık Paç, AK Parti Korgan İlçe Başkanı Eyüp Karabayrak Korganlı hemşerileri İçişleri Bakanı Personel Genel Müdürü Fatih Serdengeçti'ye ulaşıyor.

 

Daire Başkanı Serdengeçti, Korgan Belediye Encümeni Namık Paç'ın okul arkadaşı, AK Parti Korgan İlçe Başkanı Eyüp Karabayrak'ın çocukluk arkadaşı olduğunu öğrendim.

Kaymakamın görevden alınmasını hızlıca sağlayan kişi anlattığım gibi Serdengeçti olduğu ortaya çıkıyor. Söz konusu görevden alınmayı sağlayan kişilerin de, çocukluk ve okul arkadaşı olmaları geldiğimiz durumu gözler önüne seriyor.

İşte o tweetler:

Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut neden görevden alındı? İşte Akbulut'un görevden alınmasının perde arkası - Resim : 2

Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut neden görevden alındı? İşte Akbulut'un görevden alınmasının perde arkası - Resim : 3

MİRAÇ AKBULUT KİMDİR?

18 Eylül 1994 tarihinde İstanbul-Üsküdar ilçesinde doğan ve aslen Rize ili Çayeli ilçesinden olan Miraç Akbulut İlk ve Orta öğrenimini Ahmet Cevdet Paşa İlköğretim okulunda, Lise öğrenimini Henza Akın Çolakoğlu Lisesinde tamamladı.

2017 yılında Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

Kaymakam Akbulut, 2018 yılı Eylül ayında yapılan İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 2018 Mart ayında Mülki İdare Amirliği Mesleğine 107. Dönem Denizli Kaymakam Adayı olarak başladı.

 

Kaymakam Refikliği stajını İzmir-Bayındır ve Diyarbakır-Sur ilçelerinde tamamlayan Akbulut, 10 Haziran 2019 tarihinde Çavdarhisar ilçesinde Kaymakam Vekili olarak görevine başladı.

30 Ağustos 2021 yılında ise Ordu Valiliğinde Korgan ilçesinin kaymakamı olarak görevine başladı. Ardından 3 Kasım 2021 tarihinde görevinden alındı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin