Körelmiş bıçaklar jilet gibi keskinleşecek: Bıçak bilemenin pratik yolu bulundu. Bıçaklar ilk günkü formuna dönecek

Mutfakta en çok kullandığımız eşyalardan biri olan bıçaklar, zamanla ilk günkü keskinliğini yitirir. Keskinliğini yitiren bu bıçaklar körelir. Ancak her evde bulunan bu eşyalarla bıçaklarınızı jilet gibi keskin hale getirebilirsiniz. İşte körelmiş bıçakları keskinleştiren o yöntem

Körelmiş bıçaklar jilet gibi keskinleşecek: Bıçak bilemenin pratik yolu bulundu. Bıçaklar ilk günkü formuna dönecek

Bıçak, mutfakta en çok kullanılan eşyalardan biridir. Sık kullanılan bıçaklar bu nedenle zamanla körelir ve keskinliğini kaybeder. Bıçakları bilemek için genellikle çeşitli araçlar mevcuttur.

Ancak bıçak bileme araçları evimizde bulunmaz. Bu nedenle evde bulunan çeşitli eşyalarla pratik bir şekilde bıçak bileme yöntemleri arayışına girilir.

Körelen bıçağınızı keskinleştirmek için kullanabileceğiniz birkaç eşyayı sizler için bir araya getirdik. İşte evde kolayca bıçak bileme yöntemleri…

Porselen kahve kupaları

Porselen kahve fincanları çoğu evde kolaylıkla bulunur. Kupayı baş aşağı çevirin, bardağın ham kısmını arayın. Bardağın ham kısmı, bardağın kaymasını önleyen alt kısmı olan daha sert kısmıdır.

Alçı taşına benzeyen bu kısım cilasızdır. Bu nedenle bıçaklara sivrilik katar. Ardından istediğiniz sivriliği elde edene kadar bıçağı kupanın altında öne ve arkaya doğru sürtün.

İyi çalışıyorsa, kupa üzerinde bir miktar renk değişikliği göreceksiniz. Bu, seramiğin çeliği çıkardığını ve bıçağı keskinleştirdiğini gösterir. Bu işlemi yaptıktan sonra bıçağı nemli bezle silin.

Zımpara kağıdı

Zımpara kağıdı mutlaka günlük bir ürün değildir, ancak o kadar ucuz ve çok yönlüdür ki etrafta bulunması kolay bir üründür.

Mümkünse kalın bir zımpara kağıdıyla bıçağı bilemeye başlayın ve maksimum keskinlik için daha ince bir kısma doğru ilerleyin.

Körelmiş bıçaklar jilet gibi keskinleşecek: Bıçak bilemenin pratik yolu bulundu. Bıçaklar ilk günkü formuna dönecek

Tırnak törpüsü

Zımpara kağıdı bulunmadığında, bir sonraki en iyi şey bir tırnak törpüsüdür. Temelde zımpara kağıdıyla aynı şekilde kullanılır. Bıçağın kesici kenarını törpüye doğru itin.

Başka bir bıçak

Bu yöntem, çok eski zamanlardan beri kasapların uyguladığı bir yöntemdir. Başka bir bıçak ile bıçak bileme yöntemi etkili olsa da bu işlemi yaparken mutlaka dikkatli olmanız gerekir.

İki bıçağı alın ve birbirleriyle sürtün. Bu yöntemi uygularken tüm dikkatinizi bıçaklara vermeye ve bıçakları kaydırmamaya özen gösterin. Çünkü eliniz kesilebilir.

Pürüzsüz taş

Bileme taşınız olmadığında pürüzsüz ve yassı bir taş kullanın. Bulduğunuz pürüzsüz taş ile körelen bıçaklarınızı kolayca sivri hale getirebilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin