Koray Aydın tartışmanın fitilini ateşlemişti! İYİ Parti, Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek mi? İYİ Parti, 'Millet İttifakı'nın adayı' konusuna noktayı koydu: Kılıçdaroğlu kazanabilecek noktadaysa adaydır!

İYİ Partili kaynaklar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığını da değerlendirirken "Eğer kazanabilecek noktadaysa adaydır, biz de o zaman böyle bir durumu isteriz." açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Koray Aydın tartışmanın fitilini ateşlemişti! İYİ Parti, Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek mi? İYİ Parti, 'Millet İttifakı'nın adayı' konusuna noktayı koydu: Kılıçdaroğlu kazanabilecek noktadaysa adaydır!

Geçtiğimiz hafta İYİ Partili Koray Aydın'ın “Kazanamama riski olan birini kabul etmiyoruz” açıklaması Millet İttfakı'nın adayı konusunu yeniden gündeme taşıdı. Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'ya konuşan İYİ Partili kaynaklar da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığını değerlendirdi.

ABDULLAH GÜL VE KEMAL DERVİŞ'E KAPILAR KAPALI

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve ekonomist Kemal Derviş'e kapıları tamamen kapatan İYİ Partili kaynaklar, Kılıçdaroğlu’nun olası adaylığına ilişkin açıklamalarını, “Kemal Bey olası adaylığını konuşturuyor. Ciddi bir aday profili çiziyor. Kamuoyu yoklamalarından çıkanı inceleyecek. Kazanabilecek noktadaysa adaydır. Biz de o zaman böyle bir durumu isteriz” sözleriyle değerlendirdi. İYİ Parti'nin özetle şunları vurguladığı ifade edildi:

 SEÇİLME YETERLİLİĞİ

Önce adayın “seçilme yüzdesi” ya da “seçilme yeterliliğine” sahip olması gerekir. “Şu çok düzgün, dürüst bir isimdir” demekle olmaz. Çok dürüsttür ancak seçilme yeterliliği zayıftır. O nedenle isimler değil, ilkeler üzerinde bir yol haritamız var. 

EŞİT SÖZ HAKKI

Adayımızın koşulları belli. Tarafsız, parlamenter sisteme geçiş hazırlığını kolaylaştıracak ve en önemlisi de devlet işleyişini bilen bir isim olmalı. Son zamanlarda “CHP kendi söylüyor, kendi uyguluyor” gibi bir algı oluştu. “Adayımızı tespit ettik” gibi... Öyle bir şey yok. Millet İttifakı içinde bir masada oturulacak. Konuşulup tartışılacak. Aslında Kemal Bey de bunu söylüyor. Çoklu aday olacaksa kimse bir şey demez. İttifakla yol yürünecekse herkesin eşit söz hakkı var. 

AKŞENER FEDAKARLIK YAPTI

Genel Başkan Meral Akşener büyük fedakârlık örneği gösterdi. İşin bu noktası atlanıyor. Akşener, hem seçilebilirliği hem de her geçen gün “trendi yükselen” bir siyasetçi. Buna rağmen “Türkiye’nin önünü kapatmayacağım” dedi. 

KILIÇDAROĞLU KAZANABİLECEK NOKTADAYSA ADAYDIR 

(Kılıçdaroğlu’nun olası adaylığı) Görüşümüz şöyle: Kemal Bey daha önce adaylıktan uzak bir isimdi, sonra “Kim dedi benim aday olmayacağımı” çıkışında bulundu, sonrasında bu süreçler yaşandı. Bu süreç içinde de Kemal Bey’in adı kamuoyu yoklamalarında yoktu. Doğaldır. Şimdi ise Kemal Bey kendisini ve olası adaylığını konuşturuyor. Ciddi bir aday profili çiziyor. Bize göre bu oluşan profilden sonra “resme bakacak”. Vatandaşın kararını, kamuoyu yoklamalarından çıkan resmi inceleyecek. Eğer o resimde kendisi kazanabilecek noktadaysa adaydır. Biz de o zaman böyle bir durumu isteriz. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin