Köprü ve otoyol geçiş ücretleri ne kadar oldu. 2023 köprü ve otoyol geçişlerine ne kadar zam yapıldı? İşte zamlı KGM köprü ve otoyol ücretleri

Köprü ve otoyol ücretleri güncellendi. KDV zammı ile birlikte birçok hizmete zam gelirken Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) KDV zammını köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yansıttı. Bu kapsamda 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri geçiş ücreti zamlı ödenecek. Peki Köprü ve otoyol geçiş ücretleri ne kadar oldu? 2023 köprü ve otoyol geçişlerine ne kadar zam yapıldı? İşte zamlı KGM köprü ve otoyol ücretleri.

Köprü ve otoyol geçiş ücretleri ne kadar oldu. 2023 köprü ve otoyol geçişlerine ne kadar zam yapıldı? İşte zamlı KGM köprü ve otoyol ücretleri

Köprü ve otoyolların güncel ücretleri, KDV zammının ardından paylaşıldı.

KGM ve özel işletmelerin kullanımında olan köprü ve otoyolların geçiş ücretleri KDV'de yapılan yüzde 2 oranındaki artış ile yeniden belirlendi.

İşte zamlı KGM köprü ve otoyol ücretleri.

2023 KÖPRÜ VE OTOYOL GEÇİŞ ÜCRETLERİ NE KADAR?

15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri geçiş ücreti, tek yön otomobil için 8 lira 25 kuruştan, 8 lira 50 kuruşa yükseldi.

Hafif ticari araçlar için 10 lira 75 kuruştan 11 liraya, motosikletler için 3 lira 25 kuruştan 3 lira 50 kuruşa çıktı.

Zammın ardından özel şirketler tarafından işletilen yol ve köprülerin fiyatları ise şu şekildedir:

Osmangazi Köprüsü 190 lira
Çanakkale Köprüsü 205 lira
Ankara- Niğde Otoyolu 140 lira
Malkara-Çanakkale Otoyolu 280 lira

KDV ZAMMI NE KADAR OLDU?

KDV zammı 10 Temmuz 2023 Pazartesi itibarıyla uygulanmaya başlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre bazı mal ve hizmetlere uygulanan yüzde 18'lik KDV, yüzde 20'ye, yüzde 8'lik KDV ise yüzde 10'a yükseltildi.

KDV ZAMMI HANGİ ÜRÜNLERDE GEÇERLİ OLDU?

KDV zammı sabun, deterjan, şampuan, ıslak mendil, dezenfektanlar, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, kağıt mendil ve peçetede geçerli oldu. Bu ürünlerden alınan yüzde 8 oranındaki KDV yüzde 20'ye çıktı. Gıdayı kapsayan yüzde 1'lik KDV dilimi değişmezken tütün, benzin, alkol ve elektronik cihazlardan alınan KDV yüzde 20 olarak güncellendi. Ayrı bir vergi oranının belirtilmediği ürünlerde KDV oranı yüzde 18'den yüzde 20'ye yükseldi. Tüketici kredilerinden alınan Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) de 5 puan yükseltildi ve yüzde 15 olarak kaydedildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin