Konya'da korkutan deprem: 5,1 büyüklüğünde...

AFAD, Konya'nın Meram ilçesinde saat 20.43'te 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. AFAD depremde 3 binanın hasar gördüğünü açıkladı. Sallantıyı hisseden Konyalılar kendilerini sokağa attı. Prof. Dr. Naci Görür'den flaş bir açıklama geldi... Depremin Isparta gibi çevre illerden de hissedildiği öğrenildi. Konya Valisi Vahdettin Özkan, Meram merkez üssü depremden sonra Kızılören Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Can kaybının yaşanmadığını belirten Vali Özkan açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Konya'da korkutan deprem: 5,1 büyüklüğünde...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Konya’da 5.1 büyüklüğünde depremin meydana geldiğini duyurdu. Meram ilçesinde gerçekleşen depremin derinliğinin 10.61 km olduğu belirtildi.

Konya'da korkutan deprem: 5,1 büyüklüğünde...

 

MURAT KURUM'DAN DEPREM AÇIKLAMASI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya'da meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakan Kurum paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Konya'nın Meram ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gerekli incelemeler için İl Müdürlüğü ekiplerimizi bölgeye sevk ettik. Gelişmeleri takip ediyoruz. Rabbim ülkemizi her türlü afetten korusun."

LÜTFEN PANİK YAPMAYIN

Depremin ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Deprem’i hisseden tüm hemşehrilerime geçmiş olsun. Lütfen panik yapmayın. Allah beterinden korusun. Gelişmeleri takip ediyoruz. Önemli gelişmeler olursa aktaracağım."

KONYA VALİLİĞİ: OLUMSUZLUK TESPİT EDİLMEDİ

Konya Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimiz Meram ilçesinde saat 20.43 sıralarında 5.1 şiddetinde deprem meydana gelmiştir. An itibariyle herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Taramalarımız devam etmektedir. Gelişmeler takip edilerek kamuoyu bilgilendirilecektir” denildi.

AFAD: 3 METRUK BİNADA HASAR VAR

Depremle ilgili açıklama yapan AFAD, “Konya, Meram’da meydana gelen deprem sonrası 3 metruk binada hasar olduğu bilgisi alınmış olup ekiplerimiz bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Konya'da korkutan deprem: 5,1 büyüklüğünde... - Resim : 2

Konya'da korkutan deprem: 5,1 büyüklüğünde... - Resim : 3

Konya'da korkutan deprem: 5,1 büyüklüğünde... - Resim : 4

NACİ GÖRÜR’DEN AÇIKLAMA

Korkutan deprem sonrası açıklamada bulunan Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, şu ifadeleri kullandı;

“Arkadaşlar, Konya-Meram-Kızılörende az önce 5,1 büyüklüğünde deprem oldu. Bu deprem büyük ihtimalle Akşehir Fay Zonu üzerinde ve normal faylanmaya bağlı. Geçmiş olsun (Bozkurt, 2001; Görür, 2020).”

Konya'da korkutan deprem: 5,1 büyüklüğünde... - Resim : 5

 VATANDAŞLARDA BÜYÜK PANİK

Konya'daki şiddetli depremden ilk görüntüler geldi.

Selçuklu ilçesi Ulaşbaba Caddesi'ndeki bir restoranın güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde; avizelerin, işletmedeki masaların, depremin etkisiyle şiddetli şekilde sallanması ve panikleyen müşterilerin restorandan dışarı kaçması yer alıyor.

Konya'da korkutan deprem: 5,1 büyüklüğünde... - Resim : 6

Konya'da korkutan deprem: 5,1 büyüklüğünde... - Resim : 7

Depreme bir kafede yakalananlar böyle dışarı çıktı:

Konya'daki şiddetli deprem bir dükkanın güvenlik kamerasına böyle yansıdı:

Depremi hisseden vatandaşlar kendilerini sokağa attı:

AFAD ekipleri depremin yıktığı evlerde arama kurtarma çalışması başlattı:

Konya'daki şiddetli deprem Isparta'yı salladı. Isparta'daki deprem saniye saniye böyle görüntülendi:

'DEPREMDEN 1 KİŞİ ETKİLENDİ'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada depremden 1 kişinin etkilendiğini belirterek, "Saat 20.43'te Konya Meram'da 5,1 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremden bir kişi etkilendi. Metruk 2 bina yıkıldı, 1'i hasar gördü. Bölgede görev başındayız. Depremin sonuçlarının bu kadarla sınırlı kalacağını umuyor, Konya'mıza geçmiş olsun diyorum. Bizi yanınızda bilin" ifadelerini kaydetti.

Konya'da korkutan deprem: 5,1 büyüklüğünde... - Resim : 8

'İYİ Kİ VARSINIZ'

Bakan Koca, açıklamasının devamında ise "Bu kez UMKE ekiplerimize sadece çalışma arkadaşları olarak değil, bir Konyalı olarak da teşekkür ediyorum. Büyük küçük her afete karşı, iyi ki varsınız!" ifadesine yer verdi. 

 

KONYA VALİSİ: CAN KAYBI YOK

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Meram merkez üssü depremden sonra Kızılören Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Can kaybının yaşanmadığını belirten Vali Özkan, şunları söyledi:

Konya'da korkutan deprem: 5,1 büyüklüğünde... - Resim : 9

''5.1 büyüklüğünde depreme maruz kaldık. Depremin hissedilmesinin ardından bütün arkadaşlarımız seferber oldu. Belediyelerimizin, AFAD, jandarma ve emniyet ekipleri alanda tarama yaptı. Herhangi bir can kaybı yok. Bizim bütün unsunlarımız, bütün bakanlıklarımızın temsilcilikleri alanda tarama işlemleri sabaha kadar yapacaktır. Olaki kıyıda köşede kalmış bizim tespit edemediğimiz milyonda bir ihtimal de olsa bütün bu riskleri, ihtimalleri değerlendirip, arkadaşlarımız sabaha kadar vatandaşlarımızla beraber olacaktır. Tedirginlik duyup evlerine giremiyecek olan varsa onları da çadırlarımızda, misafirhanelerimizde kendi evlerimizde misafir edeceğiz." dedi.  

Konya'da korkutan deprem: 5,1 büyüklüğünde... - Resim : 10

1 KİŞİ YARALANDI 

AFAD ise yaptığı açıklama deprem anında evinden çıkan bir kişinin yaralandığını açıkladı. Bazı mahallelerde toplam 37 binada çatlak oluştuğu yönünde ihbar geldiği belirtilen açıklamada, "112 Acil Çağrı Merkezi ve AFAD Yönetim Merkezine gelen ihbar sonucu Meram ilçesinde Küçükmuhsine ve Tepekent mahallelerinde 2 adet metruk bina çökmüş, 1 vatandaş deprem anında evinden çıkarken yaralanmıştır. Meram ilçesi, Kızılören mahallesi, Tepekent Mahallesi, Yakameram Mahallesi, Akıncılar Mahallesi, Kızılören Mahallesi, Dere Mahallesi, Havzan Mahallesi, Sefaköy Mahallesi,Selçuklu Bosnahersek Mahallesi, Erenkaya Mahallesi, Özalkent Mahallesi, Akpınar Mahallesi, Nişantaşı Mahallesi, Beyşehir İlçesi Dumanlı Mahallesinde, bazı binalarda çatlaklar olduğu belirtilmiştir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından oluşan hasarın boyutunu belirlemek ve hasar tespit çalışmalarını yürütmek üzere ekipler ihbar gelen yerlere görevlendirilmiştir. 37 bina ile ilgili hasar ihbarı gelmiştir. 6 teknik ekip sahada görev yapmaktadır. Sefaköy, Kızılören, Akpınar, Sağlık, Erankaya, Aşkan mahallelerinde tespit çalışmaları başlamıştır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden de belirtilen mahallelere psikolog sevk edilmiştir." denildi.

Konya'da korkutan deprem: 5,1 büyüklüğünde... - Resim : 11

Konya'da korkutan deprem: 5,1 büyüklüğünde... - Resim : 12

Konya'da korkutan deprem: 5,1 büyüklüğünde... - Resim : 13

Konya'da korkutan deprem: 5,1 büyüklüğünde... - Resim : 14

Konya'da depremi şiddetli şekilde hisseden vatandaşlar şu açıklamaları yaptı:

'HASAR TESPİT ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada can kaybının olmadığını belirterek, "Konya'mızın Meram ilçesinde meydana gelen, merkez üssü Kızılören Mahallesi olan depremin ardından bölgeye sevk ettiğimiz ekiplerimizce hasar tespit çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Hamdolsun can kaybımız yok. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını gidermek üzere devletimiz tüm kurumları, tüm imkanlarıyla bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Depremden etkilenen Konyalı kardeşlerimize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Etiketler Konya deprem
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin