Konya dünya tiyatrocularını ağırladı

Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Bengisu Gürbüzer Doğru düzenlediği basın toplantısında festivale katılım hakkında bilgi verdi.

Google Haberlere Abone ol
Konya dünya tiyatrocularını ağırladı

Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Bengisu Gürbüzer Doğru, tiyatro binasında düzenlenen basın toplantısında, festival kapsamında bugüne kadar 35 ülkeden 45 yabancı ve 12 devlet tiyatrosu grubununu ağırlandığını belirterek, bunun yanı sıra sahnelenen 69 oyun ve 127 temsille yaklaşık 40 bin seyirciye ulaşıldığını söyledi.



Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Dış İlişkiler ve Festival Birim Sorumlusu Sükun Işıtan ise; "Hem halkımızla dünyada gerçekleşen farklı sanatsal yaklaşımları paylaşabilmek hem de kendi oyunlarımızı dünyaya tanıtabilmek için festivaller çok önemli bir vitrin. Yurt dışında katıldığımız festivallerde bunu çok net öğrendik" dedi.



Adana ve Trabzon'u takiben Ankara'da "Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali"ni düzenlediklerini anlatan Işıtan, Konya'da "Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali"nin 6'ncısını 14-24 Nisan tarihlerinde gerçekleştirdiklerini kaydetti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin