Konutlar tek kişiliğe dönüyor. Herkes tek yaşamaya başladı. Kalabalık aileler kalabalık evler mazide kaldı

Türkiye'de aile denince kalabalık evler kalabalık sofralar geliyordu. Ancak bu tanım mazide kalmış olabilir. TÜİK verileri de bu tanımın mazide kaldığını doğrulayacak nitelikte. Finansal özgürlüğünü alan bireylerin ayrı yaşamaya başladığı ve tek kişilik hanehalkının rekor artışa geçtiği TÜİK verilerinde kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol
Konutlar tek kişiliğe dönüyor. Herkes tek yaşamaya başladı. Kalabalık aileler kalabalık evler mazide kaldı

Tek başına yaşayanların sayısı hızla artıyor. Yapılan konut sayısı artmasına rağmen İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde kiralık ev bulmak kolay değil. Kira artışına getirilen yüzde 25 sınırının piyasaları alt üst etmesi bunda etkili. Ancak son sekiz yılda yaklaşık 2 milyondan fazla kişi daha yalnız yaşamaya başladı. 2014-2022 arasını kapsayan sekiz senede tek kişilik hanehalkı sayısı yüzde 73 artarak 5 milyon 67 bine yükseldi.

TEK BAŞINA YAŞAYANLARIN SAYISINDA REKOR ARTIŞ 

TÜİK verilerine göre tek başına yaşayanların sayısı her geçen gün artıyor. 2014’te 2,93 milyon kişi tek başına yaşarken bu sayı 2022’de 5,07 milyona kadar çıktı.

Yalnız başına yaşayanların sayısı 2014-2022 arasındaki son 8 senede yüzde 73 artış gösterdi. 2014’ten bu yana yalnız yaşayanların sayısı her sene artıyor. Son 8 yılda 2,14 milyon kişi daha yalnız yaşamaya başladı.

Yalnız yaşayanların oranı 15 senede üçe katlandı
2007’de yalnız yaşayan fertlerden oluşan tek kişilik hanehalklarının oranı yüzde 6,5 iken bu oran 2022 yılında yüzde 19,4'e kadar çıktı. Bu da 2022'de beş evden birinde tek kişinin yaşadığı anlamına geliyor. Tek başına yaşayanların oranı son 15 yılda üçe katlandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler ev yalnız tüik konut
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin