Konserde saldıraya uğrayan Zülfü Livaneli yaşadıklarını köşesinde anlattı!

Mersin'de verdiği konser sırasında belediye görevlilerinin saldırısına uğrayan müzisyen ve yazar Zülfü Livaneli yaşadıklarını Vatan Gazetesi'ndeki köşesinde anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Konserde saldıraya uğrayan Zülfü Livaneli yaşadıklarını köşesinde anlattı!

Kendisine ayrılan kulis odasının İspanyol Dans Grubu'na verildiğini ve bu neden hazırlanamadığını belirten Zülfü Linaveli, konser sırasında tepkisini dile getirdiğini söyledi.



Bazı belediye çalışanlarının konser sırasında orkestrasındaki müzisyenlere laf attığını belirten Linaveli kendisine saldıranın da belediye başkanının şöförü olduğunu ifade etti.



Livaneli'nin yazısı şu şelikde:



"Sevgili dostlar; aslında bugün başka bir konuyu yazacaktım. Gazeteye de öyle söyledim ama baktım ki Mersin saldırısı konusunda haberler yaygınlaşmış, bu olayın aktörü olarak yaşadıklarımı anlatmamanın samimiyetsizlik olacağını düşündüm.



 



Yazarların kendilerinden söz etmesine karşıyım ama bazen bizzat yazar, haber öznesi olabiliyor. O zaman da yapacak bir şey kalmıyor.



 



Değerli okurlarım;



 



Kaç yıldır konserleri bırakmak istememe rağmen bir türlü kesemiyorum çünkü halktan ve özellikle gençlerden gelen istek çok fazla ve bu baskı beni konserlere mecbur kılıyor.



 



Bunalmış insanların özgürlük, sevda ve direniş şarkıları dinlemeye ihtiyacı var. Bu yüzden devam ediyor konserler.



 



***



 



 



Cuma günü de Mersin’in Mezitli ilçesine gittik. Akşamüstü müzisyen arkadaşlarımla birlikte iki saat ses provası yaptık. Bu sırada bana akşam kullanacağım küçük ve basit soyunma odası gösterdiler. Sonra otele gittik.



 



Konserimiz akşam 10’da başlayacakmış çünkü önüne -ne gerek varsa- bir İspanyol dans grubu koymuşlar. Alanda 50.000 kişi çoluk çocuk, kadın erkek bizi bekliyor, biz de onları bekliyoruz ama ne yazık ki durabileceğim bir yer yok.



 



Çünkü bana ayırdıkları oda ağzına kadar eşyayla, giysiyle dolu. Meğer odamı İspanyollara vermişler. O eşyaları çıkarmalarını söyledim çünkü çaresizdim. Bu arada gelen İspanyollar, durumu bilmedikleri için tatsız davranışlarda bulunmaya kalktılar, bizim arkadaşlar bunu engelledi. Ama bu arada sinirlerimiz bozuldu, konser de gecikti. O ruh durumuyla hemen sahneye çıktım; gecikmemin nedenini ve bize yapılan muameleyi anlattım.



 



50.000 kişi yetkilileri yuhaladı. Sonra mumlarla, ışıklarla, korolarla şenlik gibi geçen konserimizi yaptık. Bu arada bazı belediye görevlileri konser boyunca sahnenin kenarından müzisyen arkadaşlarımıza sözlü saldırılarda bulunup, taciz etmişler.



 



Ben sahneden ayrılırken ortalık mahşeri kalabalıktı. Bu arada bir kaç kişi arkamdan bana saldırmış. İlçe emniyet amiri de neredeyse uçarak çetebaşının üstüne atlamış ve saldırıyı önlemiş. Bu grubun başındaki saldırgan kişi; Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım’ın şoförü Özgür Çetin’miş. Silah çekti diyenler de var, ben görmedim. Bu kişi daha önce ben yalnızken odaya da girmek istemiş, engellemişler. Girebilseydi kimbilir ne yapacaktı"



 



Yazının tamamını okumak için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin