Konser sonrası yumruklu saldırıya uğrayan müzisyenle ilgili detaylar ortaya çıktı

Ankara'da darbedilen ve hastanede yaşam savaşı veren Piiz grubunun davulcusu Mehmet Dudarık'a yönelik saldırıda detaylar ortaya çıktı. Dudarık'ın ekip arkadaşı gitarist Doğa Usta, "Mehmet MS hastası. Kafasına o kadar darbe alınca MS'i de tetikleniyor. Hâlâ yoğun bakımda" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Konser sonrası yumruklu saldırıya uğrayan müzisyenle ilgili detaylar ortaya çıktı

Ankara’da ‘ayağa basma’ bahanesiyle darbedilen Piiz grubunun davulcusu Mehmet Dudarık’ın ekip arkadaşı gitarist Doğa Usta, saldırıya ilişkin konuştu.

Dudarık’ın Multiple Skleroz (MS) hastası olduğunu belirten Usta, “Kafasına o kadar darbe alınca MS’i de tetikleniyor. Hâlâ yoğun bakımda” dedi.

Usta, MS hastası olması nedeniyle Dudarık’ın MR’ının çekilemediğini, anestezi de verilemediğini belirtti. Olay anına ilişkin detayları da anlatan Usta, 14 Aralık’ta konser vermelerinin ardından mekandan ayrılmak üzere toparlandıklarını, Dudarık’ın ise bir çocukluk arkadaşının yanında kalmak istediğini söyledi.

Dans ederken birisinin Dudarık’ın yanına yaklaştığını, bu kişinin Dudarık’la çarpıştığını öğrendiklerini ifade eden Usta, çarpışmanın ardından bu kişinin “Ayağıma neden basıyorsun?” gibi bir ifade kullandığını ve Dudarık’ın özür dilediğini, bilerek olmadığını söylediğini anlattı.

SALDIRGAN, DUDARIK’IN ARKADAŞININ ELMACIK KEMİĞİNİ DE PATLATMIŞ

Usta şunları söyledi:

“Sonra tartışma uzuyor. Başka biri parmak sallıyor. Sonrasında olay bitti gibi gözüküyor ve yukarı çıkıyorlar. Yukarıdaki kamera görüntüsünde şüpheli, Mehmet’in diğer arkadaşına yumruk atıyor. Onun da elmacık kemiği patlamış. Güvenlik görevlileri onunla ilgilenirken Mehmet telefonla arkadaşına ulaşmaya çalışıyor. Sonra Mehmet’e saldırıyor. Mehmet MS hastası. Kafasına o kadar darbe alınca MS’i de tetikleniyor. Halen yoğun bakımda. Saldıran kişiyi tanımıyor. Biz de tanımıyoruz. Hiç görmedik. Niye yaptığına anlam veremiyoruz. Önceden bir şey olması gerekiyor gibi hissediyorsun ama görüntüleri izleyince hiçbir şey yok. Sinir krizi gibi.”

SAĞLIK DURUMU İYİYE GİDİYOR

Yoğun bakımda tedaviye alınan Dudarık'ın sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.

Piiz grubunun gitaristi Doğa Usta, Dudarık'ın halen yoğun bakımda olduğunu belirterek, "Biraz önce yanına girebildim. Bilinci açık yoğun bakımdaki tedavileri devam ediyor. Hafta sonu olduğu için henüz doktorlarından tam bilgi almış değiliz. Ama arkadaşımızın şu anda bilinci açık ve konuşabiliyor. Bunalmış biraz. Her şeyin tam olarak farkında da değil. Biraz uykulu gibi bir hali var. Çok fazla da konuşturmadılar. Hastaneden ne zaman çıkacağına dair bir bilgimiz yok maalesef, biz de doktorlarından haber bekliyoruz" dedi.

Usta, saldırganın tutuklanmasıyla ilgili de, "Umuyoruz adalet yerini bulur. Bir sürü açıdan düşünüyoruz. Olayı da her yerde gördükçe daha bir canımız sıkılıyor. Bu konu özelinde söylemiyorum ama şiddet her yerde. Bunun sanatla alakası yok; doktora da şiddet var, kadına da şiddet var, herkese şiddet var ve bunlar için bir an önce çözüm bulunması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ankara’da B.B.K. isimli saldırgan, 14 Aralık’ta bir gece kulübünde konser veren Piiz grubunun üyelerinden Mehmet Dudarık’ı ‘ayağına bastığı’ gerekçesiyle darbetmişti. B.B.K, Dudarık’ın arkadaşını da saldırıda bulunmuştu. Polis tarafından gözaltına alınan saldırgan sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.

 

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin