Konferans Ligi'ne üç gollü ve üç puanlı başlangıç. Fenerbahçe, Nordsjaelland karşısında sürprize izin vermedi

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu'nda yer alan Fenerbahçe gruptaki ilk maçında Danimarka ekibi Nordsjaelland'i 3-1 mağlup ederek üç puana ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
Konferans Ligi'ne üç gollü ve üç puanlı başlangıç. Fenerbahçe, Nordsjaelland karşısında sürprize izin vermedi

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcilermizinden Fenerbahçe, H Grubu'ndaki ilk maçında Danimarka ekibi Nordsjaelland'i sahasına konuk etti.

Maçın başından sonuna kadar üstünlüğü elinden bırakmayan Fenerbahçe, Nordsjaelland'i Crespo, Batshuayi ve Serdar Aziz'in golleriyle 3-1 mağlup ederek grup etabına iddialı bir başlangıç yapmayı başardı. Nordsjaelland'in tek golünü Villadsen kaydetti.

Fenerbahçe bu galibiyetle H Grubu'na üç puanla başlarken, Nordsjaelland ilk maçında puanla tanışamadı. Fenerbahçe gruptaki ikinci maçında Spartak Trnava ile deplasmanda karşılaşacak, Nordsjaelland ise sahasında Ludogorets'i ağırlayacak.

İSMAİL KARTAL'DAN BOL ROTASYONLU KADRO

İsmail Kartal ligde son oynanan Antalyaspor maçına göre ilk 11'de tam yedi değişikliğe gitti.

Tecrübeli çalıştırıcı, Rodrigo Becao, Ferdi Kadıoğlu, Miha Zajc, Cengiz Ünder, Sebastian Szymanski, Dusan Tadic ve Edin Dzeko'ya ise ilk 11'de görev vermedi. Söz konusu isimlerden sakatlığı bulunan Cengiz Ünder'in yanı sıra Ferdi Kadıoğlu'nu kadroda değerlendirmeyen Kartal, diğer 5 ismi ise yedek soyundurdu.

Konferans Ligi'ne üç gollü ve üç puanlı başlangıç. Fenerbahçe, Nordsjaelland karşısında sürprize izin vermedi

Nordsjaelland karşısında kalede Dominik Livakovic'i oynatan Kartal, savunma hattını Bright Osayi-Samuel, Serdar Aziz, Alexander Djiku ve Jayden Oosterwolde'den kurdu. Orta alanda Miguel Crespo ile Fred Rodrigues'e şans veren Kartal, hücumda sağda Ryan Kent, ortada Mert Hakan Yandaş ve solda Joshua King ile sahaya çıktı. Kartal, gol yollarında ise Michy Batshuayi'ye güvendi.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Maçta ilk düdük sesi geldi ve santra vuruşu yapıldı.

6' Oosterwolde taç çizgisi önünden ortasını yaptı, penaltı noktası üzerinden Batshuayi'nin kafa vuruşunda top yandan dışarı çıktı.

24' Fenerbahçe gol perdesini açtı. Fred'in ortasında kafayla topu ağlara yollayan Crespo takımını 1-0 öne geçirdi.

Konferans Ligi'ne üç gollü ve üç puanlı başlangıç. Fenerbahçe, Nordsjaelland karşısında sürprize izin vermedi - Resim : 2

30' Önde yapılan presin ardından Fred'in pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Batshuayi yerden düzgün yaptığı vuruşla skoru 2-0'a getirdi.

39' Ingvartsen'in ceza sahası sağ çaprazından yaptığı sert vuruşta Livakovic kalesini gole kapadı.

45' Fenerbahçe, Nordsjaelland karşısında ilk yarıyı Crespo ve Batshuayi'nin golleriyle 2-0 önde tamamladı.

46' İkinci yarı başladı.

Konferans Ligi'ne üç gollü ve üç puanlı başlangıç. Fenerbahçe, Nordsjaelland karşısında sürprize izin vermedi - Resim : 3

47' Fenerbahçe ikinci yarıya adeta golle başladı. Mert Hakan'ın kullandığı köşe vuruşunda savunmadan seken topu kafayla ağlara yollayan Serdar Aziz farkı üçe çıkardı.

55' Savunmanın arkasına atılan pasta Villadsen yerden vuruşuyla Livakovic'i mağlup etti ve skoru 3-1'e getirdi.

70' Ön alanda topu kazanan Fenerbahçe'de, Fred'in uzak köşeye yaptığı plase vuruş direğin bir karış yanından auta çıktı.

81' Szymanski'nin ceza sahası dışından sert vuruşunda kaleci golü ayaklarıyla önlemeyi başardı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin