Konda'nın Gezi araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı

Konda Araştırma Şirketi'nin Gezi Parkı eylemleriyle ilgili yayımladığı raporda ilginç sonuçlara yer verildi.

Google Haberlere Abone ol
Konda'nın Gezi araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı

Türkiye'nin güvenilir kamuoyu araştırma şirketlerinden KONDA, 1. yıldönümünde Gezi Parkı olaylarıyla ilgili kapsamlı bir rapor yayınladı.



Farklı tarihlerde yapılan kamuoyu yoklamalarını içeren rapora göre, "Gezi Parkı olaylarıyla ilgili görüşünüzü en iyi hangisi açıklıyor?” sorusuna eylemlerin azalarak sürdüğü Temmuz 2013’te yüzde 43 oranında “Eylemciler demokratik bir şekilde hak ve özgürlük talebinde bulundular” cevabı verilirken,  ankete katılanların yüzde 57’si “Bütün bu olaylar Türkiye’ye karşı bir oyundur, eylemciler provokasyona geldi” yanıtını verdi.



Raporda, aynı soruya Eylül 2013’te verilen cevaplarda, toplum algısının yüzde 38’e karşılık yüzde 62’lik oranla eylemcilerin ve protestoların aleyhine döndüğü gözlendi.



Raporda, 17 Aralık operasyonu ve yolsuzluk iddialarının gündemi kapladığı bir dönemden sonra gerçekleştirilen Ocak’14 Barometresi’nde Temmuz’daki oranlara geri dönüldüğü görüldü. Ocak ayında yapılan araştırmada, Gezi Parkı gösterilerini “demokratik bir hak ve özgürlük talebi” olarak nitelendirenlerin oranı yüzde 42, “provokasyon” olarak nitelendirenlerin oranı ise yüzde 58 oldu.



Raporun tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin