Komşu gazeteciler Türkiye'yi fethetti

Kültür ve Turizm Bakanlığı davetlisi olarak Mardin'e gelen Yunan gazeteciler tarihi mekanları gezdi.

Google Haberlere Abone ol
Komşu gazeteciler Türkiye'yi fethetti

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu yıl ilk defa Yunanistan'da Atina Kültür ve Tanıtma Müşavirliği açtı. İlk etkinlik olarak Yunanistan'da yayın yapan gazete, dergi ve televizyon yayın yönetmenleri ile editörlerine Türkiye turu düzenlendi. Tur kapsamında ilk gezi Mardin, Şanlıurfa ve Adıyaman oldu.



Kültür ve Turizm Bakanlığı Temsilcisi Aysun Arslan başkanlığında Güneydoğu'ya gelen Valsamiş Doukakis seyahat yazarı, Kyriaki Vasaluo seyahat yazarı, Giorgos Nastos kültür seyahat yazarı, Kostas Antonakos seyahat yazarı, Kodella Ekaterini yazar, Run Danışmanlık Şirketi Proje Müdürü Mari Chalari, Yunanistan'ın en çok satan gazete, dergisi ve televizyon editöründen oluşan Yunanistanlı gazeteciler, Mardin'in tarihi ve kültürel değerlerine hayran kaldıklarını söyledi.



Yunanistan'ın önemli gazetelerinden Travel Daily News Editörü Tatiana Rokou, bu yıl Türk ve Yunanistan kültür ve turizm bakanlıkları arasında imzalanan protokol anlaşması gereği, Atina'da açılan Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ile Türkiye'ye davet edildiklerini söyledi. “Gezi kapsamında Mardin, Şanlıurfa ve Adıyaman'da gezi düzenleyeceklerini belirten Rokou, ”Burada gördüğümüz tarih ve kültürü Yunanistan halkına duyurmak istiyoruz.



Ayrıca, Yunanistan'dan Türkiye'ye nasıl turist getiririz diye görüşmeler yapacağız. Çünkü artık Yunan turisti denizden ve kumdan bıkmış durumda. Artık tarih ve farklı kültürler tanımak istiyor. Bu özelliği taşıyan Mardin, Şanlıurfa ve Adıyaman var. Ama önceliğimiz Mardin olacak. Burada farklı dinler, diller ve kültürler var. Mardin dünya harikası bir kenttir. Biz bunu yeni fark ettik. Yunanistan'da Mardin'i anlatacağım.” dedi.



"MARDİN SOKAKLARI TEMİZ OLMALIDIR"



Yunanistan'ın en büyük turizm danışmanlık şirketlerinden Run Danışmanlık Şirketi Proje Müdürü Mari Chalari ise Mardin'e ilk defa geldiğini belirterek, Mardin sokaklarının daha temiz olması gerektiğini söyledi. Chalari, ”Mardin'de kültür turizmi yapılmalı. Mardin'de deniz, güneş ve kum olmadığından buranın kültürel değerlerine önem verilmelidir.



Ayrıca, Mardin'e büyük tur gruplarından çok küçük tur grupları organize edilmeli. Böylelikle sokakları daha rahat gezebilirler. Ama sokakların da bunun için temiz olması gerekir. Bu haliyle sokaklar gezilmeye uygun değil. Bir diğer önemli konu ise Türk-Yunan arasındaki dostluk köprülerini turizm ile daha da geliştirmek gerekir. Karşılıklı olarak turist alış verişinde bulunmak, her iki ülkenin birbirlerinin kültürlerini tanıması açısından çok önemlidir.”



Yunanistan'da yayınlanan ve en çok okunan gazete, dergi ve televizyonların yazar, yayın yönetmenleri ve editörlerinden oluşan 8 gazeteci İstanbul, Mardin, Şanlıurfa ve Adıyaman'ı gezecekler. (Cihan)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin