Kombinime uyuyor diye sakın bu hataya düşmeyin: Dar giyinmeyin!

Dünyada sıcak hava dalgaları, iklim değişikliğinin etkisiyle artıyor ve şiddetleniyor. Türkiye'de nasibini alıyor. Geçtiğimiz Temmuz ayı ve bu Ağustos ayında sıcaklıklar vatandaşı bunaltırken serin kalmak ve giydiklerimizle daha da bunalmamak için öneriler yapıldı. Uzmanlar dar pantolonların sıcak havada tercih edilmemesini tavsiye etti.

Google Haberlere Abone ol
Kombinime uyuyor diye sakın bu hataya düşmeyin: Dar giyinmeyin!

Bu yıl Temmuz ayında gelmiş geçmiş en sıcak gün kaydedildi. Ağustos ayında da sıcak havalar etkisini yitirmedi, yağışlar bir ya da iki gün kendini gösterse de yurt geneli yazı derinden yaşadı.

Haliyle sıcak havalarda serin kalabilmek için ne giymeliyiz sorusu sık sık gündeme geldi. Uzmanların ise bu konuya ilişkin birkaç tavsiyesi var. 

Araştırmalar, sıcak havalarda doğru kıyafetleri giymenin daha az klima kullanımına neden olduğunu söylüyor.

Sıcak havalarda çok daha ince kumaşlar tercih ediliyor. Ancak kimisi de dar pantolon giyme sevdasından vazgeçemiyor. Ancak sıcak havalarda dar kıyafetler tercih etmek çok da doğru bir seçim olmayabilir. 

Kimimiz için rahatlığı, kimimiz için şık görünümü sebebiyle tercih edilen bu pantolonların cilt sağlığı, dolaşım sistemi, solunum yolları gibi birçok faktörü etkilediği bilinen bir gerçek. Uzun süreli kullanımda ne yazık ki olumsuz etkiler de yaratabiliyor. 

Dar pantolonlar genellikle esnek malzemelerden yapılır ve vücuda sıkıca otururlar. Bacaklardaki kıvrımları ve kas hatlarını belirginleştirdikleri için daha ince görünmenizi sağlayabilirler. Bununla birlikte, dar pantolonların aşırı sıkı olması durumunda, cildinizi sıkıştırarak veya kan dolaşımını engelleyerek bazı sağlık sorunlarına neden olabilirler.

Dar pantolonlar, özellikle de yüksek bel modeller, bazı kadınlarda sıkıştırarak iç organları itebilir. Bu da mide ekşimesi, kabızlık veya şişkinlik gibi sindirim sorunlarına neden olabilir. Ayrıca, dar pantolonların sürekli kullanımı bacaklarda ağrı, uyuşma ve kramp gibi şikayetlere de neden olabilir.

NE GİYMELİYİZ?

Giydiğimiz kumaşlar da vücudumuzun sıcak havayla mücadelesinde önemli rol oynuyor.
Pamuk ve ipek gibi hafif dokunmuş kumaşlar, örgü kumaşlara kıyasla genellikle daha iyi.
Spor kıyafetlerinde kullanılan kumaşlar da vücuda yapışmadığı için serinletici etki yaratabiliyor.

Bazı uzmanlar sıcak havalarda serinlemek için ıslak kıyafet giymenin en iyi seçenek olabileceğine inanıyor. Su, buharlaşmak için ısı enerjisine ihtiyaç duyuyor.

Çoğu kişi yaz aylarında beyaz kıyafetler giymeyi tercih ediyor. Beyaz, güneş ışınlarını yansıtarak vücuttan uzaklaştırıyor. Siyah ise ışınları emiyor.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin