Kolunu kaldıracak hali olmayanlar risk altında. Sürekli yorgunluk hissi neden olur, nasıl geçer. Sürekli yorgunluk nasıl tedavi edilir?

Sürekli yorgunluk hissi göz ardı edilmemesi gereken rahatsızlıklardan biri. Çünkü hayat kalitesini önemli ölçüde etkileyen sürekli yorgunluk hissi ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabiliyor. Günümüz temposunda birçok kişi akşamları kolunu kaldıramayacak kadar yorgun hissedebiliyor. Bu rahatsızlığın nedenleri ise yaşa göre değişebiliyor. Peki sürekli yorgunluk hissi neden olur, nasıl geçer?

Google Haberlere Abone ol
Kolunu kaldıracak hali olmayanlar risk altında. Sürekli yorgunluk hissi neden olur, nasıl geçer. Sürekli yorgunluk nasıl tedavi edilir?

Sürekli yorgunluk hissinin nedenleri kişinin yaş grubuna göre değişiyor.

Yoğun tempolu günün ardından yaşanan yorgunluk normal kabul edilse de sürekli hissedilen yorgunluk sağlığı tehdit ediyor.

Uzun süre devam eden kronik yorgunluk hissi gençlerde kansızlık, düşük tansiyon, iş stresi veya depresyon sonucunda oluşuyor. Yaşlılarda ise diyabet, börek, kalp ve karaciğer sorunlarıyla birlikte geliyor.

SÜREKLİ YORGUNLUK HİSSİNİN BELİRTİLERİ NELER?

Unutkanlık, kas ağrısı, odaklanamama, enerji kaybı, uyku bozuklukları, depresif ruh hali, bulantı, huzursuzluk, alınganlık, yorgun uyanma, hiperaktivite, günlük aktiviteleri kolayca yerine getirememe, ayağa kalkarken baş dönmesi, kas ve eklem ağrıları sürekli yorgunluk durumunun belirtileridir.

Bununla birlikte eklem hastalıkları, konsantrasyon bozuklukları, lenf bezleri de kronik yorgunluğu tetikleyebiliyor.

Kolunu kaldıracak hali olmayanlar risk altında. Sürekli yorgunluk hissi neden olur, nasıl geçer. Sürekli yorgunluk nasıl tedavi edilir?

SÜREKLİ YORGUNLUK HİSSİ NASIL GEÇER?

Kronik yorgunluğun nedenleri arasında bellice depresyon gelirken nedenlerinin araştırılması için tahlille birlikte doktor tavsiyesi almak önemlidir. 

Diyabet ve insülin direnci , böbrek üstü bezi problemleri, anemi (kansızlık) gibi durumlar kronik yorgunluğu tetikler. Kronik yorgunluğun altında yatan bazı sebepler ise şunlardır;

Mineral ve vitamin eksiklikleri: D vitamini, B12 eksikliği
HIV ve EBV gibi viral hastalıklar 
Romatizmal hastalıklar  
Karaciğer ve böbrek hastalıkları
Kolit gibi kronik bağırsak hastalıkları
Depresyon ve anksiyete 
İş stresi

SÜREKLİ YORGUNLUK HİSSİ NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Kronik yorgunluk hissinin altında yatan farklı bir neden yoksa tedavi psikiyatristler ve psikologlar eşliğinde yapılıyor. Yaşam tarzı değişikliğini de içeren bu tedavi yöntemlerinde 6 ila 8 saatlik uyku saatleri ve basit egzersiz hareketleri yapılıyor. Sağlıksız diyetler de kronik yorgunluğa neden olabilirken doğru beslenme yöntemiyle bu sorun giderilebiliyor.

Etiketler yorgunluk
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin