Kolektif İstanbul'un 'Kerevet'i burada!

Kolektif İstanbul, 3. albümleri Kerevet ile 18 Eylül Çarşamba akşamı Babylon'da dinleyicilerinin karşısına çıkıyor

Google Haberlere Abone ol
Kolektif İstanbul'un 'Kerevet'i burada!

Ünü İstanbul sınırlarını aşan gruplardan biri olan Kolektif İstanbul, 3. albümleri 'Kerevet' ile 18 Eylül Çarşamba akşamı Babylon'da dinleyicilerinin karşısına çıkıyor. 



Balkanlar ve Anadolu'dan derledikleri repertuarlarını, funk ve caz altyapılarıyla harmanlayarak; geleneksel melodiler ve enstrüman stillerini birleştiren Kolektif İstanbul, yeni albümleri 'Kerevet'i tanıtmak için 18 Eylül Çarşamba gecesi Babylon'da olacak. 21:30’da başlayacak konserde eski parçaların yanı sıra An Dro Nevez, Bana Hayat Zor Geliyor, Kerevet, Kurdelem gibi yeni şarkılar da çalınacak. 



İlk iki albümleri Balkanatolia (2005) ve Krivoto (2008) ile eleştirmenlerden övgüler alan Kolektif İstanbul, bu defa ilk defa söz ve müzikleri kendilerine ait şarkılarla müzik severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Kolektif İstanbul bundan önce derleme çalışmalarıyla en bilinmedik Balkan türkülerini evlere taşıyordu. Ancak bu albümde Richard Laniepce ve Ediz Hafızoğlu'nun söz ve müziklerini yazdıkları şarkılara da yer veriliyor. Grup beklenmedik bir Zühtü yorumu ve daha nicesiyle, aslında yine kendilerinden beklenir sürprizler hazırlıyor. Kerevet'in bir diğer sürprizi müzik dünyasının duayenlerine prodüktörlük yapan Cem Tuncer'in, bu albümde Kolektif İstanbul’a hem prodüktörlük yapıyor hem de gitarıyla eşlik ediyor olması. Albüm eylül ayında satışa sunulacak. 



Kolektif İstanbul, vokaller ve trompette Aslı Doğan, alto saksafon ve gaydada Fransız müzisyen Richard Laniepce, klarnette Talat Karaoğlu, akordeonda Tamer Karaoğlu, gitarda Cem Tuncer, suzafonda Ertan Şahin ve davulda Ediz Hafızoğlu'ndan oluşuyor. Kerevet albümünün kayıtlarında onlara eşlik eden müzisyenler ise; Alper Yılmaz,  Ercüment Orkut ve Ceylan Ertem.



Sosyal medyada, “Akraba düğünlerinden dağ-bayır kaçanları deli dürtmüş gibi oynatan”, “çaldıkça zıvanadan çıkan, zıvanadan çıktıkça güzelleşen” grup olarak tanımlanan Kolektif İstanbul, yüksek enerjisini Flow Festival (Finlandiya), Montreux Caz Festivali (İsviçre), Schleswig-Holstein Müzik Festivali (Almanya), Sesc Pompeia (Brezilya) gibi dünyaca ünlü sahnelerde de seyircisiyle paylaşıyor. Sahnede yaşayan ve sahnede üreten bir grup olduklarını söyleyen Kolektif İstanbul üyeleri her konserde seyirciyle bir olabildiklerini, asla tanımlanmış bir kitle, bir getto için müzik yapmadıklarını söylüyorlar. 'Kökü Balkanlarda olan, coşkusunu ve dinamizmini oradan alan, İstanbul’un renklerini barındıran, Anadolu’nun duygusu ve müzikal birikimiyle yoğrulmuş, bu enstrümanlarına hakim, performanslarında cömert müzisyenler' 18 Eylül Çarşamba günü Babylon'da sahne alacak.



Kolektif İstanbul'un yeni albümün ilk videosu:






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin