Kolektif İstanbul albümü Almanya'da!

Dördüncü albümleri ‘Pastırma Yazı’, şimdi Laika Records etiketiyle Almanya'da.

Google Haberlere Abone ol
Kolektif İstanbul albümü Almanya'da!

Anadolu ve Balkan müziğini hayranlık uyandırıcı sürprizlerle harmanlayan, sahnede ‘çaldıkça zıvanadan çıkan, zıvanadan çıktıkça güzelleşen’ Kolektif İstanbul, müziğiyle dünyayı dolaşmaya devam ediyor!



Kolektif İstanbul albümü Almanya'da!



10’uncu yıllarında çıkardıkları Pastırma Yazı albümü Türkiye'de geçtiğimiz yılın ilgi çeken albümlerinden oldu. Özellikle sözlerini Ceylan Ertem'in yazdığı “Acımadı Yine” parçasına çektikleri video sosyal medyada milyonlarca defa izlendi ve paylaşıldı.



“Pastırma Yazı” geçtiğimiz nisan ayı itibariyle Laika Records etiketiyle Almanya, Hollanda, ve Avusturya'da da müzik marketlerde yerini aldı. Kolektif İstanbul da albümlerinin lansmanı için 25-29 Nisan tarihleri arasında Almanya'da konserler verdi. Sırasıyla, Das Bett (Frankfurt), Stadtgarten (Köln), Quasimodo (Berlin), Laboratorium (Stuttgart) ve Jazzclub Unterfahrt (Münih)'te seyircileriyle buluştu.



Kolektif İstanbul albümü Almanya'da! - Resim : 2



Daha önce de Almanya'nın pek çok kentinde defalarca konserler vermiş olan grup Schleswig-Holstein ve Jazzahead! gibi pek çok önemli festivalde de sahne aldı. Kuruluşlardan bu yana dünyanın farklı ülkelerinde konserler veren Kolektif İstanbul bu durumu müziklerinin belirli bir gettoya ait olmaması ile açıklıyor. Böylece Afrika'dan, Brezilya'ya, Montreux Caz Festivali'nden, Helsinki Flow Festival'e dünyanın çok farklı noktalarında seyirciyle aynı enerjiiyi paylaşabiliyorlar.



Fransa'nın Brötanya bölgesinden Richard Laniepce tarafından 2006 yılında İstanbul’da kurulan Kolektif İstanbul, müzik yolculuğuna günümüzde Laniepce (saksafon) başta olmak üzere Aslı Doğan (vokal), Ertan Şahin (suzafon), Batuhan Baraç (davul), Tamer ve Talat Karaoğlu kardeşlerden oluşan altı kişilik kadrosuyla devam ediyor.



Kolektif İstanbul albümü Almanya'da! - Resim : 3


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin