Kokusuyla komşularınızı çatlatacak lezzet: İçi yumuşacık dışı çıtır çıtır oluyor. Simit poğaça tarifi. Gevrek simit poğaça nasıl yapılır?

Kahvaltı ve çay saatlerinin şüphesiz en lezzetli yiyecekleri poğaça ve simittir. Biz bu tarifte hem simidin hem de poğaçanın lezzetini birleştirdik içerisinde peyniri ilave ettik. O halde çayları demleyin ve simit poğaça tarifini hazırlamaya başlayın. İşte dışı çıtır içi yumuşacık simit poğaça tarifi

Google Haberlere Abone ol
Kokusuyla komşularınızı çatlatacak lezzet: İçi yumuşacık dışı çıtır çıtır oluyor. Simit poğaça tarifi. Gevrek simit poğaça nasıl yapılır?

Kahvaltı ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetleri arasında poğaça ve simidin yeri tartışılmaz bir derecede yer alır.

Bu tarifte poğaça ve simidin enfes lezzetini bir araya getirdik. İçi yumuşacık dışı çıtır çıtır olan tarifimizi ağızda mis gibi eriyen peynirle birleştirdik.

Siz dilerseniz simit poğaçaları istediğiniz iç harçla lezzetlendirebilirsiniz. İşte mis gibi kokusuyla komşuları çatlatan dışı çıtır içi yumuşacık simit poğaça tarifi

SİMİT POĞAÇA MALZEMELERİ

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı ılık su

1 paket instant maya

1 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı tuz

2 tane yumurta

5 su bardağı un

Peynirli maydanoz iç harcı

Yarım çay bardağı pekmez

1 çay bardağı su

Kavrulmuş susam

Kokusuyla komşularınızı çatlatacak lezzet: İçi yumuşacık dışı çıtır çıtır oluyor. Simit poğaça tarifi. Gevrek simit poğaça nasıl yapılır?

SİMİT POĞAÇA TARİFİ

Öncelikle uygun bir yoğurma kabına sütü, yağı, suyu, mayayı, şekeri, tuzu ve yumurtayı alın. Daha sonra çırpıcıyla güzelce karıştırın.

Dilerseniz instant maya yerine 1 kaşık kuru maya veya 1 paket yaş maya da tercih edebilirsiniz. ancak bu noktada mayanın mutlaka aktifleşmesini bekleyin.

Karışımın içine unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Kullandığınız una göre kıvam değişeceği için kontrollü olun. Hamurunuz ele yapışmayan ve yumuşak bir kıvamda olmalıdır.

Daha sonra hamurun mayalanması için üzerini streç film ile sarın ve bir bezle örterek yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

Bu esnada, pekmezi ve suyu alarak güzelce karıştırın. Evde hangi pekmeziniz varsa onu kullanabilirsiniz. Süre sonunda mayalanan hamuru tezgaha alın ve toparlayın.

Bir fırın tepsisinin içine pişirme kağıdı açın ve hamuru 12 eş parçaya bölün. Böldüğünüz her parçayı dıştan içe doğru toplayın ve avucunuzun içerisinde yuvarlayın.

Bu şekilde mandalina büyüklüğünde bezeler elde edin. Bezeyi hafifçe bastırarak genişletin. Ardından içerisine peynirli maydanozlu iç harcınızı ilave edin. Ardından hamurun uç kısımlarını birleştirerek ters çevirin.

Tüm bezeleri bu şekilde yaptıktan sonra üzerlerine önce pekmezi ardından kavurduğunuz susamları bulayın. Tüm poğaça hamurlarını fırın tepsisine dizin. Bıçak yardımıyla hamurların üzerine çizik atın.

Poğaça hamurlarını yaklaşık 10 dakika kadar tepside mayalandırdıktan sonra önceden ısıttığını 180 derecelik fırında yarım saat kadar pişmeye bırakın.

Dışı çıtır içi yumuşacık, afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin