Kokusuyla komşularınızı çatlatacak lezzet: Çay demlenene kadar kurabiyeniz hazır. Damla çikolatalı kurabiye tarifi

Kurabiye, her yaştan insanın severek yediği lezzetli atıştırmalıkların başında gelir. Yalnızca 15 dakikada hazır olan bu damla çikolatalı kurabiyeyi yemeye doyamayacaksınız! İşte çay saatlerinizi taçlandıran damla çikolatalı kurabiye tarifi

Kokusuyla komşularınızı çatlatacak lezzet: Çay demlenene kadar kurabiyeniz hazır. Damla çikolatalı kurabiye tarifi

Büyük küçük her yaştan severek tükettiği tatlılardan biri de şüphesiz kurabiyelerdir. Kurabiye, çay saatlerinizde ya da dilediğiniz herhangi bir zamanda afiyetle tüketilen lezzetli atıştırmalıklardır.

Çeşit çeşit kurabiye olsa da damla çikolata kurabiyenin tadı her zaman başka ve vazgeçilmezdir. O halde çayları demeyin, fırını ısıtın ve hazırlığa başlayın.

Mis gibi kokusuyla evinizi buram buram kokutacak damla çikolatalı kurabiyenin müptelası olacaksınız. İşte damla çikolatalı kurabiye tarifi...

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE MALZEMELERİ

100 gram margarin veya tereyağı

1 tane yumurta

1 su bardağı damla çikolata

1 su bardağı pudra şekeri

2 buçuk su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Kokusuyla komşularınızı çatlatacak lezzet: Çay demlenene kadar kurabiyeniz hazır. Damla çikolatalı kurabiye tarifi

DAMLA ÇİKOLATA KURABİYE TARİFİ

Öncelikle margarin veya tereyağını oda ısısında yumuşatın. Yumuşayınca bir kabın içerisine alın ve üzerine pudra şekerini ilave ederek güzelce karıştırın.

Ardından üzerine yumurtayı ilave edin ve karıştırın. Daha sonra üzerine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave ederek hamurunuz yumuşak bir kıvama gelene dek yoğurun.

Bu noktada dikkat etmeniz gereke unsur, undur. Her un farklı kaliteye sahip olduğu için miktarı değişebilir. Bu nedenle unu kontrollü olarak ilave etmeye özen gösterin.

Yumuşak bir hamur kıvamı elde edince içerisinde damla çikolatayı ilave ederek nazikçe hamuru yoğurun. Ancak çok fazla yoğurmayın. Çünkü elinizin ısısı çikolataları eritebilir.

Yoğurduğunuz kurabiye hamurundan yaklaşık ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.

Bir fırın tepsisinin içine pişirme kağıdı açın ve kurabiyelerinizi tepsiye dizin. Fırını önceden 180 derecede ısırın ve kurabiyelerinizi yaklaşık 15 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.

Kurabiyelerin ilk sıcağı çıktıktan sonra servis yapabilirsiniz. Çikolatası adeta ağızda eriyor, afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin