Köklü gazetede ekonomik kriz!

Fransa’nın en köklü gazetelerinden Liberation ciddi mali ve yönetim krizinden geçiyor.

Google Haberlere Abone ol
Köklü gazetede ekonomik kriz!

40 yılı aşkın süredir Fransız politik hayatının ayrılmaz bir parçası haline gelen Liberation, tiraj kaybı ve mali kriz karşısında var olma mücadelesi veriyor.



Gazete hissedarlarının, krizden çıkış için gazeteyi sosyal medya ve televizyon stüdyolarının da bulunduğu bir kültür merkezine dönüştürme, çalışanların maaşlarında da yüzde 10 indirim önerisi çalışanları öfkelendirdi. Bir gün greve çıkan gazete çalışanları, grevi keserek, okurlarına her şeyi anlatma yolunu seçti. Gazete dün “Biz gazeteyiz, bar, restoran ya da sosyal medya değil” manşetiyle çıktı.



Geçen yıl 1 milyon Euro’dan fazla zarar yazan gazetenin satışları da yüzde 15 oranında düştü. Fransa gazeteleri içinde kağıt satışı en hızlı düşen Liberation, 100 bin satıyor. Yönetim krizden çıkmak için 4 milyon Euro’luk tasarruf sağlayacak yeni bir planı harekete geçirmek istiyor. Gazetenin sahiplerinden işadamı Bruno Ledoux tarafından hazırlanan değişim planı bir e mail ile sızınca, gazete çalışanları ayaklandı. E mail’de çalışanlar için kullanılan sert sözlerin yanı sıra değişim planının içeriği de çalışanları öfkelendirdi. Haberin devamını okumak için tıklayınız. 




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin