Kocası Zehra'yı uyurken kızgın yağ dökerek yaktı

Adının Zehra olduğu açıklanan kadın uyurken hayatının en büyük acısını yaşadı. Kocasının üzerine kızgın yağ döktüğü Zehra şimdi ne görebiliyor, ne de konuşabiliyor. Tedavi masrafları için hayırseverlerden yardım alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kocası Zehra'yı uyurken kızgın yağ dökerek yaktı

Şiddet dolu bir evililiğin mağduru olan Zehra'nın yaşadığı acılar, en büyük acıyı yaşadıktan sonra son buldu. O güne kadar görmediği şiddet kalmayan kadın, eve öfkeli gelen kocasının böyle bir şey yapacağını aklının ucuna dahi getirmemişti.

Genç kadın Aralık ayında evindeki yatağında uyuyordu. Kocası yatak odasına girdiğinde kendisine zarar vermeden uyuması için dua ediyordu. Aile içi şiddet kurbanı olan kadın, daha önce de kocasından bir çok kez işkence görmüştü.

Bu kez durum daha farklıydı. Zehra uykuya daldığında kocası odadan çıktı ve bir süre sonra tekrar içeri girdi. Genç kadın gözlerini açtığında kocası ayaktaydı ve elinde koca bir tencere vardı. Gözlerini açar açmaz tencereyi Zehra'nın üzerine döktü.

Sadece çığlık atabilen Zehra'nın vücudunun üst bölümünde kızgın yağ nedeniyle çok ciddi yaralanmalar meydana geldi. Genç kadının yaralarının çok ciddi olduğu ve bir daha konuşamama ve görememe ihtimali bulunuyor.

Kampanya başlatıldı

Zehra, Fas'ın Meknes kentindeki Muhammad Khamis hastanesine götürüldüğünde yoğun bakıma alındı ve hayata tutunması sağlandı. Şimdi ise genç kadının tedavi masrafları için yardım kampanyası düzenleniyor.

Evlere temizliğe giderek geçimini sağlamaya çalışan Zehra'nın günlük tedavi masrafı yaklaşık 300 lira tutuyor. İngiltere'de düzenlenen kampanyada şu ana kadar 21 bin lira toplandı.

Zehra'nın yaşadıklarının sosyal medyada paylaşılmasının ardından kendisine destek mesajları yağıyor. Onu bu hale getiren kocasının durumu hakkında ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Birleşmiş Milletler ulusal çalışmalarına göre kadınların yüzde 70'inin yaşamları boyunca samimi bir eşten fiziksel ve/veya cinsel şiddet yaşadığını göstermekte.

2017 yılında küresel olarak 87.000 kadının kasıtlı olarak öldürüldüğü tahmin edilmektedir, yarıdan fazlası birlikte yaşadığı partneri veya aile üyeleri tarafından öldürülmüştür.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin