Kocaeli'de TMO silosundaki patlamada yaralananlardan 1'i hayatını kaybetti

Kocaeli'nin Derince ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda iki gün önce meydana gelen patlamada 3'ü ağır 12 kişi yaralanmıştı. Bugün kötü haber geldi. Tedavi altına alınan 20 yaşındaki Ekrem Kalkan hayatını kaybetti. Kalkanla ilgili acı gerçek ortaya çıktı, Kalkan ve ailesi 6 Şubat'ta Kahramanmaraş depreminde evlerini kaybetmişti. 25 gün önceye kadar konteynırda kalan Ekrem Kalkan çalışmak için Kocaeli'de hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli'de TMO silosundaki patlamada yaralananlardan 1'i hayatını kaybetti

TMO silosunda 7 Ağustos'ta toz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlamada yaralanan Ekrem Kalkan, sevk edildiği Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'ndeki müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kocaeli'de TMO silosundaki patlamada yaralananlardan 1'i hayatını kaybetti

ACI GERÇEK

Depremden Kahramanmaraş'taki evi yıkılan, ailesi konteynerde kalan Ekrem Kalkan'ın Kocaeli’de çalışmaya 25 gün önce başladığı ortaya çıktı. Gerger Köyünün Muhtarı Fazlı Akpınar,  Ekrem Kalkan'ın depremde evini kaybettikten sonra ailesiyle birlikte konteynerde yaşadığını, 25 gün önce çalışmak için Derince'deki TMO'da çalışmaya gittiğini, babası inşaat işçisi olan Kalkan'ın 4 kardeş arasında çalışan tek çocuk olduğu bilgisini verdi.

NE OLMUŞTU? 

Kocaeli'de Derince Limanı mevkiinde TMO deposunda büyük bir patlama yaşanmıştı. TMO yaptığı açıklamada yaşanan patlamanın sebebinin toz sıkışması olduğunu söylemişti.

Acı olayda  3'ü ağır olmak üzere 12 kişi yaralanmıştı. 6 yaralı taburcu olurken, 1'i hayatını kaybetti. Patlamada yaralananlardan 5'inin tedavisi ise sürüyor.

 BAKAN YUMAKLI'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı bugün patlamayla ilgili bir açıklamada bulundu. 

Teknik ekiplerin hızlı bir şekilde olaya müdahale ettiğini belirten Yumaklı, "Şu an itibarıyla patlamanın toz sıkışması kaynaklı teknik bir boyutun olduğunu değerlendiriyoruz. Tabii ki bizim görevimiz; tüm yönleri ile hiçbir eksiklik kalmaksızın bunun araştırmasını temin etmek. Bu yolla ilgili hem bakanlık iç denetim birimleri hem savcılık hem de diğer birimler, gerekli araştırmaları yapıyor. Her şey bittikten sonra sonuçları da kamuoyuyla paylaşmış olacağız. Burada 13 yaralımız vardı. Bunlardan 2'si maalesef çok ağırdı. Bugün buraya gelirken Ekrem Kalkan isimli kardeşimizin hayatını kaybettiğini öğrendik, çok üzüldüm. Kendisine Rabbimden rahmet, ailesine de sabırlar diliyorum. Aynı şekilde ağır yaralı olan diğer kardeşimizin de en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını diliyorum. Diğer yaralılar ile alakalı herhangi bir hayati tehlikeleri yok" dedi.

Konunun çok sık speküle edildiğini belirten Yumaklı, "Bu konuda uzman olmayanların dile getirdiği bazı noktalarla ilgili bir hususu söyleyeyim. Burası 90 bin tonluk kapasitesi olan içinde 75 bin ton ürünün olduğu bir silo grubu. Toplamda etkilenen ürün de 15 bin ton. 22 milyon tonluk üretimin yapıldığı Türkiye'de, 15 bin tonu gıda arz güvenliğine bir tehdit veya unsur olarak göstermek; konuyu bilmemekten kaynaklanır. Sadece bunu söyleyebilirim. Buradan üretilen her ürünün Türkiye ekonomisine, üreticilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu

 

 

 

Kaynak: ANKA
Etiketler sondakika kocaeli TMO
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin