Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden suya büyük zam. Suya gelen zam faturaları uçuracak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, konutta kullanılan suya yüzde 40, işyerlerinde kullanılan suya yüzde 60, sanayide kullanılan suya yüzde 85 oranında zam yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden suya büyük zam. Suya gelen zam faturaları uçuracak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre suya büyük zam yapıldığı ifade edildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi seçimlerin sona ermesinin ardından konutta, iş yerlerinde ve sanayide kullanılan sulara zam yapıldığını açıkladı.

 SUYA YÜZDE 85 ORANINDA ZAM YAPILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre seçimlerin ardından konutta kullanılan suya yüzde 40 oranında zam yapıldığı açıklandı. Bunun yanında işyerlerinde kullanılan suya ise yüzde 60 oranında zam yapılırken sanayide kullanılan suya ise yüzde 85 oranında zam yapıldığı açıklandı.

İSU Genel Müdürlüğü tarafından 2023 yılı Birinci Olağan Genel Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezi, Akçakoca Oditoryum Salonun'nda gerçekleştirildi. Kurulda konuşulan konulardan biri de su zammı oldu. Buna göre Kocaelinde suya büyük zam yapıldığı açıklandı.

Kocaeli Belediyesi tarafından alınan karara göre konutta suya yüzde 40 zam yapılırken iş yerlerinde yüzde 60, sanayide ise yüzde 85 oranında zam yapıldığı ifade edildi. Görüşülen konular arasında su fiyatları da bulunmaktaydı.

Yapılan toplantıda su fiyatları 10 metreküp kadar 15.25 TL'ye çıkarılması talep edilirken 10 metreküpten sonrası için ise 27,83 TL'ye çıkarılması talep edildi. Yapılan tüm değerlendirmelerin ardından Kocaeli'nde konutta yüzde 40, işyerlerinde yüzde 60 ve sanayide suya yüzde 85 oranında zam yapılmasına karar verildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin