Kobe'nin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili yeni detaylar!

Kobe Bryant ve 13 yaşındaki kızı Gianna Kaliforniya'da geçirdiği bir helikopter kazası sonucunda hayatını kaybetti. Helikopterde 9 kişinin bulunduğu ve kimsenin kurtulmadığı açıklandı. Kazanın mekanik bir arızadan değil hava koşullarından kaynaklandığı ihtimali üzerinde duruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Kobe'nin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili yeni detaylar!

Dünya basketbol tarihinin efsane oyuncularından Kobe Bryant, Kaliforniya'daki helikopter kazasında hayatını kaybetti. NBA tarihinin en önemli isimlerinden biri olan 41 yaşındaki Kobe Bryant ABD’ye göre sabah saatlerinde kendine ait Sikorsky S-76 tipi helikopteriyle geçirdiği kazada kurtulamadı. Kobe Bryant’ın 13 yaşındaki kızı Gianna Maria’nın da helikopter kazasında hayatını kaybettiği açıklandı.

9 KİŞİNİN YER ALDIĞI HELİKOPTERDE KURTULAN OLMADI

Helikopterde bir pilot ve 8 yolcunun bulunduğunu bildiren Los Angeles bölge şerifi Alex Villanueva, kaza bölgesinin durumu ve lokasyonu nedeniyle operasyonun günler süreceğini belirtti.

1991 model Sikorsky S-76B helikopter John Wayne Havaalanı’ndan sabah 09:06’da havalandı. Kazanın yaklaşık 40 dakika sonra olduğu tahmin ediliyor. Yetkililer 09:47’de ilk 911 aramasını aldı ve itfaiye ekipleri olay yerine intikal etti.

HİÇBİR HELİKOPTER HAVALANAMADI

Kazanın mekanik bir arızadan değil hava koşullarından kaynaklandığı ihtimali üzerinde duruluyor. Havanın çok sisli olduğu, bu nedenle başta Los Angeles Polis departmanı hava birimleri olmak üzere öğleden sonraya kadar helikopterlerin uçurulmadığı belirtildi. Departmandan yapılan açıklamada ‘Hava durumunda, uçmak için gerekli minimum standartlar mevcut değildi’ denildi.

Uçuş takip verisine göre Kobe’nin helikopterinin yoğun sis nedeniyle alçak irtifada en az 6 kere daire çizdiği görüldü. Pilotun 09:30’da kule ile temasa geçtiği, Kule’nin pilotun 15 dakika boyunca daire çizdiğinin farkında olduğu belirtildi. Kuzeye yönelen helikopter 09:40 civarında daha kötü hava şartları ve daha yoğun sis ile karşılaşınca rotasını güneye çevirdi. Ancak güneyin daha dağlık bir bölge olduğu biliniyor. Pilot bir anda 1200 feet’ten 2000 feet’e yükselirken 09:45 civarında çarpışma yaşadığı tahmin ediliyor.

Kazayı değerlendiren helikopter pilotu Kurt Deetz çarpışma anında helikopterin çok hızlı olduğunu belirtti ve ekledi: “257 km hızla gidiyordu. 40 dakikalık uçuş sonrası 360 litre yakıtı olmalı. Bu da büyük bir yangın çıkarmak için yeterli.”

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLUYOR

Helikopter kazasında hayatını yitirenlerden birinin beyzbol koçu John Altobelli, eşi Keri Altobelli ve 13 yaşındaki kızları Alyssa’nın da bulunduğu iddia ediliyor. Eşi Matt Mauser, Bryant’ın yardımcı koçlarından Christina Mauser’ın da aynı kazada hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bryant’ın sahip olduğu Mamba Spor Akademisi’nde bir maça koçluk yapmak için yola çıktığı öğrenildi.

GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİLERDEN

Kariyerinde 5 kez NBA şampiyonu olan (2000, 2001, 2002, 2009 ve 2010) Kobe; 2009 ve 2010’da NBA Finalleri’nin en değerli oyuncusu seçilmişti. 2008 ve 2012’de Rüya Takım’la olimpiyat altın madalyası da kazanan Kobe Bryant, NBA’de tüm zamanlarda en çok sayı kaydeden 4. oyuncu olarak tarihe geçmişti.

1996 Draft’ında NBA’e adım atan ve 2016’da kariyerine nokta koyan Kobe’nin hem 8 hem de 24 numaralı formaları Los Angeles Lakers tarafından emekliye ayrılmıştı. İki farklı forması emekli edilen tek isim olan Kobe Bryant tüm zamanların en iyi oyuncuları arasında gösteriliyor.

Kobe'nin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili yeni detaylar! - Resim : 3

Senaryosunu Kobe Bryant'ın yazdığı ‘Dear Basketball' (Sevgili Basketbol) adlı yapım, 90. Akademi Ödülleri (Oscar) gecesinde ‘En İyi Kısa Animasyon' ödülüyle taçlandırılmıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin