Klarnet virtüözü belgesel oldu

Barbaros Erköse’yi anlatan belgesel BluTV'de yayınlanacak.

Google Haberlere Abone ol
Klarnet virtüözü belgesel oldu

Festivallerden sonra birbirinden farklı yerli filmi seyircisine sunan BluTV, şimdi de Barbaros Erköse’yi anlatan 'Sensiz Yaşanmaz' belgeselini izleyicileriyle buluşturuyor.



Barbaros Erköse’nin hayatı üzerinden Türk müziğinin çeşitliliği ve eklektik yapısınının analizini yapan belgeselde, sadece bir klarnet virtiözünün geçmiş yaşantısı anlatılmıyor, onun halen etkin, üretken ve dünya çapında bir sanatçı olduğu da gözler önüne seriliyor. Vedat Sakman, İlhan Erşahin, Craig Harris, Philippe Tapp, Sonia M’barek gibi farklı ülkelerden çağdaş müzisyenler Barbaros Erköse’nin klarnetiyle olan etkileşimlerini sadece bu belgeselde anlatıyor.



Klarnet virtüözü belgesel oldu



Türk sanat müziğinde yer etmiş birçok isimle çalışmalar yaptıktan sonra klarnetini yalnızca insanları eğlendirmek için değil, kendini ifade etme aracı olarak da kullanmayı bilmiş bir klarnet sanatçısı olan Barbaros Erköse, bu yaklaşımıyla tüm dünyada  tanındı ve çeşitli ülkelerde bir çok büyük müzisyenle çalışma fırsatı yakaladı. Ne yazıktır ki sanatçı Türkiye’de, yurtdışında gördüğü ilgiyi göremedi.



Klarnet virtüözü belgesel oldu - Resim : 2


Etiketler belgesel BluTV
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin