KKTC'li sporculara mezar olmuştu. 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel'le ilgili iddianame tamamlandı. İşte istenen cezalar...

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ilkinde yıkılan ve 72 kişiye mezar olan İsias Otel'le ilgili iddianame tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
KKTC'li sporculara mezar olmuştu. 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel'le ilgili iddianame tamamlandı. İşte istenen cezalar...
Arşiv

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 6 Şubat depremlerinde yıkılan İsias Otel ile ilgili hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede şüphelilerin her birinin 22 yıl 5 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi.

Adıyaman'da, aralarında KKTC'li sporcu, öğretmen ve tur rehberlerinin bulunduğu toplam 72 kişi, 6 Şubat depremlerinde İsias Otel’de hayatını kaybetti. İsias Otel ile ilgili bilirkişi raporları, tanık ve sanık ifadelerini tamamlayan Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianameyi hazırlayarak UYAP bilişim sistemine yükledi.

22 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ 

Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırladığı iddianamede şüphelilerin “bilinçli tastirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 5237 sayılı Türk Ceza Kanu'nun 85/2, 22/3 maddeleri uyarınca alt sınırdan uzaklaşmak suretiyle 22 yıl 5 aya kadar cezalandırılmalarını talep etti.

İddia makamı ayrıca H.A., H.B., E.Y. ve M.G. hakkında mesleğin gerektirdiği dikkat ve yükümlülüğüne aykırılık dolayısıyla TCK’nın 53/6 maddesine göre mesleki icrasının takdir edilecek süre ile yasaklanmasını istedi.

Dosya çerçevesinde yapı sahiplerinden A.B., M.F.B. ve E.B., Fenni Mesul ve Statik Proje Müellifi E.Y., Statik Proje Müellifi H.B. tutuklu, B.A., H.A., M.G., S.Z., Ş.Ö. ve U.B. adli kontrol şartı ile yargılanıyor.

İddianame mahkemeye sunuldu.

KUM DOLU KOVAYI TERS ÇEVİRMEK GİBİ

Uzmanlar yıkılan İsias otelde yapılan incelemelerden sonra şu benzetmeyi yapmışlardı: "Hotelin yıkıldıktan sonraki görüntüsü, sanki kum dolu kovayı çevirdikten sonra kumun yayılış şekli gibi olmuş. Binanın yıkılış şeklinin, kovayı kaldırdıktan sonra kumun yayılış şekli gibi olduğunu görebiliyorsunuz."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin