KKTC’de “kaset” skandalı: KKTC Başbakanı Ersan Saner kimdir? Ersan Saner istifa mı etti?

KKTC Başbakanı Ersan Saner hakkında skandal bir iddia ortaya atıldı. Gazeteci Erk Acarer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tutuklanan Halil Falyalı’nın elindeki kasetlerden birinin KKTC Başbakanı Ersan Saner'e ait olduğunu ifade etti. Acarer, hapisten çıkmak için Falyalı’nın siyasilere şantaj yaptığını belirtti. O isimlerden biri de KKTC Başbakanı Ersan Saner oldu. Saner ise, yaptığı açıklamada istifa etmeyeceğini açıkladı. Peki, Ersan Saner kimdir? Ersan Saner istifa mı etti?

Google Haberlere Abone ol
KKTC’de “kaset” skandalı: KKTC Başbakanı Ersan Saner kimdir? Ersan Saner istifa mı etti?

Gazeteci Erk Acarer, sosyal medya hesabı üzerinden bazı iddialarda bulundu. Şu anda tutuklu olan Halil Falyalı’nın elinde KKTC Başbakanı Ersan Saner’in müstehcen videolarının bulunduğu ve bu videolar üzerine Saner’e şantaj yaptığı öne sürüldü. Ancak kasetler Sedat Peker’in de eline geçti. Gündeme bomba gibi düşen bu kaset iddialarından sonra ise KKTC Başbakanı Ersan Saner de merak edildi. Peki, Ersan Saner istifa mı edecek? Ersan Saner kimdir?
 
KKTC’DE “KASET” SKANDALI

KKTC’de “kaset” skandalı: KKTC Başbakanı Ersan Saner kimdir? Ersan Saner istifa mı etti?

Gazeteci Erk Acarer, sosyal medya hesabından organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları ile gündeme gelen ve geçtiğimiz günlerde polise teslim olan Halil Falyalı'yla ilgili paylaşımlarda bulundu.

KKTC’de “kaset” skandalı: KKTC Başbakanı Ersan Saner kimdir? Ersan Saner istifa mı etti? - Resim : 2

Acarer, paylaşımında Falyalı'nın cezaevinden çıkmak için bürokratlara ve siyasilere müstehcen kasetleri üzerinden şantaj yaptığı iddialarına yer verdi. Acarer; iddialara göre Falyalı'nın elindeki müstehcen kasetlerde yer alan isimlerden birinin KKTC Başbakanı Ersan Saner olduğunu belirtti.
 
Erk Acarer, KKTC Başbakanı Ersan Saner'in yer aldığı müstehcen görüntüleri izlediğini belirterek "Saner istifa etmeli" ifadelerini kullandı.

ERSAN SANER İSTİFA MI ETTİ?

KKTC’de “kaset” skandalı: KKTC Başbakanı Ersan Saner kimdir? Ersan Saner istifa mı etti? - Resim : 3

Başbakan Ersan Saner'in, patlak veren video skandalının ardından, siyasetten çekilme kararı aldığı öne sürülmüştü.

KKTC’de “kaset” skandalı: KKTC Başbakanı Ersan Saner kimdir? Ersan Saner istifa mı etti? - Resim : 4
 
UBP Genel Başkanı Ersan Saner Kurultay öncesi açıklamalarda bulundu. Kurgulanmış bir video ile çirkin bir kişilik suikastine hedef olduğunu vurgulayan Saner, "Konu sadece ben değilim; yol arkadaşlarım, partililerimiz, hukukçularımızla durum değerlendirmesi yapmaya devam ediyoruz" dedi.

Saner, istifa etmeyeceğini açıkladı.

ERSAN SANER KİMDİR?

KKTC’de “kaset” skandalı: KKTC Başbakanı Ersan Saner kimdir? Ersan Saner istifa mı etti? - Resim : 5

Ersan Saner, 1966'da Gazimağusa'da dünyaya geldi.
 
1988 yılında Trakya Üniversitesinden mimar olarak mezun olan Saner, 2002'de UBP Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi ve 2002 -2006 yılları arasında UBP'den Gazimağusa Belediye Meclis Üyeliği görevini sürdürdü.
 
2009 Erken Genel Seçimlerinde UBP'den Gazimağusa Milletvekili seçilen Saner, 4 Mayıs 2009'da kurulan Derviş Eroğlu hükümetinde Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı olarak görev aldı.

KKTC’de “kaset” skandalı: KKTC Başbakanı Ersan Saner kimdir? Ersan Saner istifa mı etti? - Resim : 6
 
Saner, 27 Mayıs 2010'da kurulan İrsen Küçük hükümetinde ise Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevinde bulundu ve 2013 Erken Genel Seçimleri'nde yeniden UBP'den Gazimağusa Milletvekili seçildi.
 
2013-2015 yılları arasında UBP'nin temsilcisi olarak AB Parlamentosu'nda görev yapan Saner, 16 Nisan 2016'da kurulan UBP-Demokrat Parti Ulusal Güçler Koalisyon Hükümetinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev aldı.

KKTC’de “kaset” skandalı: KKTC Başbakanı Ersan Saner kimdir? Ersan Saner istifa mı etti? - Resim : 7
 
Saner, 2018 Milletvekili Erken Genel Seçimleri'nde yeniden UBP Gazimağusa Milletvekili seçilirken, Haziran 2019'dan bu yana UBP Genel Sekreterliği görevini yürütüyordu.
 
Saner, evli ve 2 çocuk babası olan Saner, İngilizce biliyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin