KKTC ile Türkiye arasındaki direkt uçuşlara bir yenisi eklendi. Tekrar başlayan KKTC-Trabzon seferleri cuma ve pazartesi günleri yapılacak

 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Trabzon arasında karşılıklı direkt uçuşlar yaklaşık 4 yıl sonra tekrar başladı. Seferler şimdilik cuma ve pazartesi günleri yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol
KKTC ile Türkiye arasındaki direkt uçuşlara bir yenisi eklendi. Tekrar başlayan KKTC-Trabzon seferleri cuma ve pazartesi günleri yapılacak

KKTC ile Trabzon arasında 2018 yılından beri yapılmayan direkt uçuşlar bugün başladı.

Ercan Havalimanı’ndan saat 12.15’te havalanan Türk Hava Yolları (THY) alt markası AnadoluJet'in 4372 sefer sayılı uçağı, saat 13.50'de Trabzon Havalimanı’na iniş yaptı.

Yavru vatandan kente direkt gelen ilk uçak, itfaiye araçlarının ‘su takı’ töreniyle karşılanıp, aprona yanaştı.

Aralarında basın mensuplarının da yer aldığı 57 yolcu, KKTC Trabzon Konsolosu Erek Çağatay, Devlet Hava Meydanları Baş Müdürü Sezgin Değirmenci ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerince karşılandı.

‘CUMA VE PAZARTESİ GÜNLERİ SEFER OLACAK’

Dün başlaması gereken KKTC uçuşlarının hava muhalefeti nedeniyle bugün gerçekleştiğini söyleyen KKTC Trabzon Konsolosu Erek Çağatay, “Cuma ve pazartesi günleri olarak haftada 2 sefer olacak. Talep arttıkça uçuş seferleri de artacaktır” dedi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan uçuşlara ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti temasları sırasında Trabzon- Ercan uçak seferlerinin başlayacağının müjdesini verdiği anımsatıldı.

KKTC ile Türkiye arasındaki direkt uçuşlara bir yenisi eklendi. Tekrar başlayan KKTC-Trabzon seferleri cuma ve pazartesi günleri yapılacak - Resim : 2

 

Kaynak: DHA
Etiketler kktc trabzon uçak sefer
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin