Kızılcık Şerbeti hakkında karar çıktı: Gupse Özay'ın avukat babası dava açmıştı

RTÜK'ün 5 haftalık yayın durdurma cezası verdiği Kızılcık Şerbeti dizisi için yeni bir karar çıktı. Gupse Özay’ın avukat babası Senih Özay'n açtığı dava sonrası Ankara Bölge İdare Mahkemesi, RTÜK’ün aldırdığı kararı bozdu ve yürütmeyi durdurdu. Buna göre, Kızılcık Şerbeti cuma gününden itibaren yayımlanmaya devam edecek. 

Google Haberlere Abone ol
Kızılcık Şerbeti hakkında karar çıktı: Gupse Özay'ın avukat babası dava açmıştı

RTÜK'ün 5 haftalık yayın durdurma cezası verdiği Kızılcık Şerbeti dizisi için yeni bir karar çıktı. Ankara Bölge İdare Mahkemesi, RTÜK’ün aldırdığı kararı bozdu ve yürütmeyi durdurdu. Buna göre, Kızılcık Şerbeti cuma gününden itibaren yayımlanmaya devam edecek.

onedio.com'un haberine göre; Gupse Özay’ın avukat babası Senih Özay ile Hilal Elbüken ve Murat Fatih Ülkü Ankara 25. İdare Mahkemesi’ne vatandaşlık haklarını kullanmak suretiyle dava açmıştı. Dava dilekçesinde “Show TV logolu yayın kuruluşunda yayımlanan ‘Kızılcık Şerbeti’ hakkında uygulanan 5 program yayın durdurma ve yüzde 5 oranında idari para cezasına ilişkin Radyo ve Televizyon Üst Kurulu kararının iptali istediklerini ifade edilmişti.

Ankara 25. İdare Mahkemesi, “Uyuşmazlıkta, dava konusu edilen işlemin davacıların kişisel, güncel ve meşru menfaatini etkilemediği anlaşıldığından davada davacıların sübjektif dava açma ehliyetinin bulunmadığı sonucuna varılmaktadır” diyerek istinaf yolu açık olarak dava talebini reddetti.

Üç avukat çıkan karar sonrası yazılı bir açıklama yaptı ve “RTÜK çoğunluğunun tamamen siyasal iktidarın uzantısı gibi hareket ederek, medyayı dizayn etmek/hizaya sokmak, iktidarın istediği gibi bir toplum yaratmak için elindeki yaptırım gücünü kullanmasına halk olarak birlikte direneceğiz. Biz de üzerimize düşeni yapıyor ve ilk derece mahkemesi kararına karşı istinaf yoluna başvuruyoruz” dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin