Kızılay Gazze'de! Gazzelilere sıcak yemek. Kızılay Mısır Ekip Başkanı Selçuk Öztürk tv100 yayınında anlattı

İsrail- Hamas çatışmaları 17'nci gününe girdi. Dünyanın gözü kulağı burada. İsrail'in Gazze saldırıları karşısında ise Türkiye elinden geleni desteği yapıyor. Türk Kızılay'ı da bölgedeki siviller için canla başla uğraşıyor. Bölgeyi ve bölgede yaşananları tv100 yayınına katılan Kızılay Mısır Ekip Başkanı Selçuk Öztürk anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Kızılay Gazze'de! Gazzelilere sıcak yemek. Kızılay Mısır Ekip Başkanı Selçuk Öztürk tv100 yayınında anlattı

İsrail-Filistin hattında gerilim günden güne artarken, İsrail’in ablukası altında olan Gazze’de ise koşullar giderek ağırlaşıyor. Türkiye’nin de diğer ülkeler gibi bölgedeki insani yardıma ihtiyaca sessiz kalmayıp yardım malzemelerine bölgeye göndermesinin ardından sınır kapısından yardımların geçişi ve Türk Kızılay’ının Gazze’deki faaliyetlerine ilişkin son durumu Kızılay Mısır Ekip Başkanı Selçuk Öztürk tv100 yayınında anlattı.

“YARDIM MALZEMELERİNİ MISIR’DAKİ DEPOLARA GÜVENLE ULAŞTIRDIK”

İşte Selçuk Öztürk’ün açıklamalarından önemli satır başları:

Bizler Türk Kızılayı ekibi olarak 13’ünde ülkemizden hareket eden askeri uçaklarla buraya geldik. Türkiye’den gelen 3 uçağımızı El-Ariş’te bulunan depolara Mısır Kızılayı ile iş birliği ile çektik. O günden bugüne bölgedeki sıcak durumu biz de takip ediyoruz. Kahire’deki resmi görüşmelerimizi yapmak üzere geldik ve buradan süreci takip ediyoruz.

“YARDIMLAR GAZZE’NİN İHTİYACINA GÖRE OKYANUSTA BİR DAMLA”

Refah Sınır Kapısı açılışı beklenenden geç oldu. Bundan dolayı istenilen sayıda araç geçişi ve yardım ulaşamadı. Gazze’nin ihtiyacına göre okyanusta bir damla diyebiliriz. İnsani yardım içi gıda dışı, gıda ve su ihtiyacı söz konusu ancak buradaki en önemli ihtiyaçlardan biri de yakıt.
Burada bombalamanın durmasıyla şartlar biraz iyileşirse Türkiye olarak bizler de burada elimizden gelen yardımı gerçekleştirmeyi temenni ediyoruz.

DIŞARIDA BEKLEYEN YARDIMLARDA DURUM NE?

Şu an dışarıda bekleyen yardımların hepsi El-Ariş’teki depolarda muhafaza edilip buradan araçlarla sınır kapısına taşınıp içerideki tampon bölgeden teslim ediliyor.

Şu anda İsrail’in kontrolü Mısır ile Gazze arasında yapılıyor. Gelecek yeni yardımların ise Kerem Şalon sınır kapısından tekrar kontrole tabi tutulmasıyla ilgili. Bundan sonraki tüm yardımlar için mi birkaç gün için mi sahadan tam anlamıyla bilgisini alabilmiş değiliz ancak bu konuda da bahsediliyor.

“MISIR’DAKİ ZİRVEDEN SONRA YARDIMLARIN GEÇİŞİ DAHA KOLAYLAŞTI ANCAK HALA YETERLİ DEĞİL”

Geçtiğimiz günlerde Mısır’da Dışişleri Bakanımızın da katıldığı bir zirve yapıldı. Bu zirvede de bu yardım konusunun üzerinde duruldu. Zirveden sonra hareket oldu ama hala istenilen düzeyde değil. Tabi İsrail’in buradaki yardımların içeriye girişiyle ilgili yaklaşımı ister istemez bütün dünyadan gelen yardımların nezdinde ciddi bir problem oluşturuyor. Temennimiz bu durumun sahada geçerliliğin çok olmaması ve yardımların Mısır üzerinden Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine zamanında ulaşması.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin