"Kıyametin habercisi" denilmişti! İkinci kez ortaya çıktı

Şili’nin Arica kentinin açıklarında devasa büyüklükte bir kürek balığı balıkçılar tarafından geçtiğimiz günlerde yakalandı. Bölge halkınca "Kıyamet habercisi" olarak görülen balığın ikinci kez yakalanması büyük paniğe neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
"Kıyametin habercisi" denilmişti! İkinci kez ortaya çıktı

Şili'de geçtiğimiz günlerde yakalanan ve halk arasından "Kıyametin habercisi" olarak nitelendirilmesi sebebiyle büyük bir paniğe yol açan kürek balığı, ikinci kez yakalanması nedeniyle yeniden büyük bir korku yarattı. Bölge halkı ikinci balığı görmek için de ilkinde olduğu gibi kıyıya akın etti.

Denizin 100 ile 200 metre derinliğinde yaşayan bu balık türünün nadir bulunduğu bilinse de özellikle felaketlerin öncesinde ortaya çıktığı iddia edildi. 2011 yılında Japonya’daki Fukushima depreminin öncesinde bu balık türünün kıyıya çıktığı belirtildi. Bu nedenle 5 metrelik kürek balığının görülmesi halkta büyük bir paniğe neden olmuştu. Henüz ilk balığa dair kehanetler bitmemişken Meksika kıyılarına yakın bir bölümde bir kürek balığına daha rastlandı.

İNSAN BOYUNUN YAKLAŞIK 2 KATI

İnsan boyunun yaklaşık 2 katı büyüklüğündeki kürek balığı bir kamyonetin arka kasasındaki görüntülerde görüldü. Meksika’daki yaygın bir geleneğe göre kürek balığı görmek uğursuzluğa işarettir. Yerel halkın ‘Deniz Tanrısı’nın sarayından gelen mesaj’ olarak yorumladığı bu durum halkın paniklemesine neden oldu. 

"AKTİF FAYLARIN HAREKETE GEÇTİĞİ UYARISINI YAPIYORLAR"

The Japan Times'a konuşan, kar amacı gütmeyen e-PISCO'dan Kiyoshi Wadatsumi, denizin derinliklerinde yaşayan canlıların "Deniz yüzeyine yakın olanlardan daha aktif fayların hareketlerine karşı daha duyarlı" olduğunu söyledi. Ayrıca bu balıkların ortaya çıkması bölge halkı tarafından "Kıyamet alameti" olarak da adlandırılıyor. 

Etiketler kıyamet dünya
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin