Kitapları toplatılan Hasan Cemal ve Tuğçe Tatari mahkemeye başvurdu

25 kitap ve 5 derginin aynı gün okunması mantığa aykırı diyen yazarlar, Gaziantep 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurdu.

Google Haberlere Abone ol
Kitapları toplatılan Hasan Cemal ve Tuğçe Tatari mahkemeye başvurdu

Gaziantep'te PKK'ya bağlı Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde, Abdullah Öcalan'ın kitaplarının yanı sıra gazeteciler Hasan Cemal'in iki, Tuğçe Tatari'nin de bir kitabı çıktı.



Gaziantep 3. Sulh Ceza Mahkemesi, evden çıkan tüm yayınlarla birlikte Cemal ve Tatari'nin kitapları hakkında "şiddeti teşvik edecek şekilde terör örgütü propagandası, suç işlemek için tahrik, suçu ve suçluyu övmek" iddiasıyla toplatma kararı verdi. Ayrıca toplatılmasına karar verilen eserler arasında Müslüm Yücel'in "Abdullah Öcalan / Amara'dan İmralı'ya" adlı kitabı da bulunuyordu. Hasan Cemal ve Tuğçe Tatari’nin kitapları hakkında verilen toplatma kararının kaldırılması için başvuruda bulunuldu.



Gaziantep 3. Sulh Ceza Hakimliği’ne sunulan dilekçede, kitaplar okunmadan toptancı bir yaklaşımla toplatma kararı verildiği ifade edildi. Dilekçede, “Toplamda 25 kitap ve beş dergi hakkında bu kararın verildiği anlatılarak, “Aynı gün tümünün okunmasının ve okunduktan sonra toplatma kararı verilmesinin yaşamın olağan akışına, fiziki koşullara ve mantığa aykırı görüyoruz” denildi. 



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin