Kitaplara sınır, gazete ve dergilere yasak

Gazze'ye 8 yıldan bu yana uygulanan ablukadan sosyal ve kültürel hayat da olumsuz etkileniyor.

Google Haberlere Abone ol
Kitaplara sınır, gazete ve dergilere yasak

Abluka nedeniyle dış dünyayla bağlantısı kesilen Gazze'nin kitabevlerine ne yeni kitaplar, ne günlük gazeteler, ne de aylık veya haftalık dergiler getirilebiliyor. Daha önce kitap, dergi ve gazete satarak geçimlerini sağlayan kitapçılar durumdan şikayetçi.



AA muhabirine konuşan Et-Tarık Kitabevi sahibi Filistinli Mahmud Ganim (35), "Beni en çok üzen şey ise, 8 senedir süren İsrail ablukası nedeniyle kültürel atmosferin gerilemesi" dedi.



Ganim, "Artık kitabevlerinde Refah Sınır Kapısı yoluyla  gelen haftalık dergiler ve günlük gazeteler bulunmuyor. Hamas ile İsrail arasındaki esir takasının akabinde bir süre dergi ve gazetelerin girişine izin verilmişti ancak kısa süre içerisinde tekrar yasaklandı" diye konuştu.



Seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden uzaklaştırılmasının ardından Gazze'ye kitap, dergi ve gazete girişinin yeniden yasaklandığını ifade eden Ganim, Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı aracılığıyla kısıtlı sayıda kitap geldiği ancak dergi ve gazetelerin giremediğini kaydetti. (AA)



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin