Kitap satışına başörtü engeli: Yasağı ihlal ediyor gerekçesiyle kitap sitesi erişimi engellendi!

İran'da başörtüsü kuralını ihlal ettiği gerekçesiyle 'ahlak polisi' tarafından gözaltına alındıktan sonra yaşamını yitiren Mahsa Amini'nin ölümünün ardından başlayan kısıtlama ve yasaklamalar sürüyor. Son alınan kararla,"Taaghche" isimli çevrim içi kitap satış platformu, "zorunlu başörtüsü kurallarına uymadığı' gerekçesiyle erişim kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kitap satışına başörtü engeli: Yasağı ihlal ediyor gerekçesiyle kitap sitesi erişimi engellendi!

İran'da popüler çevrim içi kitap satış platformu "Taaghche"nin çalışanlarının "zorunlu başörtüsü kurallarına riayet etmeden" paylaşım yaptığı gerekçesiyle erişim engeli getirildi.

"Taaghche"nin kadın çalışanlarının başörtüsü kurallarına riayet etmeden çektirdikleri bir fotoğrafı internet üzerinden paylaşmasının ardından Kültür ve İrşat Bakanlığı, dün platformun faaliyet izninin askıya alındığını açıkladı.

Açıklamanın ardından ülkenin önde gelen bazı yayınevlerinin de platformla ilişkisini kestiği ileri sürüldü.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Ülkede tartışmalara yol açan karardan sonra İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı İsa Zarepur, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Bir platformun çalışanlarının ihlalleriyle mücadelenin yolu platformu kapatmak değildir. Bunun yolu, kuralları ihlal edenlere karşı hareket etmektir" değerlendirmesinde bulundu.

Bilim, Teknoloji ve Bilgiye Dayalı Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ruhullah Dehkani Firuzabadi de platformun kapatılmasına ilişkin tartışmalara katıldı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin