Kış sezonunda en çok bu filmler konuşuldu

Interpress en çok haber olan filmleri derledi.

Google Haberlere Abone ol
Kış sezonunda en çok bu filmler konuşuldu

Medya Takip Ajansı İnterpress, ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergileri tarayarak 90’a aşkın yerli filmlerin haber yansımalarını derledi.



Eylül’de başlayan 2014 – 2015 sinema sezonu sürprizler ve hayal kırıklıklarıya tamamlandı. Sezon boyunca gösterilen 90’ı aşkın Türk filmi arasında en çok 'Pek Yakında', 'Unutursam Fısılda' ve 'Aşk Sana Benzer' filmlerinin konuşulduğu belirlendi.



Ülkemizde 2014 Eylül ayında başlayan ve 2015 Haziran ayına kadar süren sinemanın kış sezonunda, vizyona giren ve 33 milyondan fazla izleyiciyi salonlara çeken Türk filmlerinin içinde en çok ‘Pek Yakında’ filminin konuşulduğu belirlendi. 



İki bini aşkın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergide çıkan haber ve köşe yazılarının incelendiği Interpress araştırmasında, Cem Yılmaz’ın’ın yönetip rol aldığı ve başrollerinde Tülin Özen, Ozan Güven’in yer aldığı ‘Pek Yakında’, toplam 1.728 haberle ilk sırada yer aldı.



Çağan Irmak’ın yönetmenliğini yaptığı başrolünde Farah Zeynep Abdullah ile Mehmet Günsür’ün rol aldığı ‘Unutursam Fısılda’ filmi isminin geçtiği 1.661 haberle ikinci olurken, başrollerini Burak Özçivit ve Fahriye Evcen’in oynadığı ‘Aşk Sana Benzer’ filmi de 1.517 haberle üçüncü sırada yer aldığı tespit edildi.



Yapılan ayrı incelemede, yönetmenliğini Hakan Algül’ün yaptığı ve başrolünü Gupse Özay’ın oynadığı ‘Deliha’ toplam 1.501 haberle dördüncü sırada yer alırken, Hasan Kıraç’ın yönetmenliğini yaptığı Hollywood stüdyolarında çekilen büyük bütçeli ‘Birleşen Gönüller’ filmi de 1.480 haber ile beşinci olduğu ortaya çıktı.



Geride kalan kış sezonunda vizyona giren Türk filmleri arasında ilk on sırada ‘İncir Reçeli – 2’, ‘Bana Masal Anlatma’, ‘Sevimli Tehlikeli’, ‘Yapışık Kardeşler’ ve ‘Çakallarla Dans – 3’ün bulunduğu da saptandı.



İşte, en çok haber olan filmlerin listesi



Kış sezonunda en çok bu filmler konuşuldu



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



Kış sezonunda en çok bu filmler konuşuldu - Resim : 2



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



Kış sezonunda en çok bu filmler konuşuldu - Resim : 3


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin