'Kırmızılı Kadın'a e-posta soruşturması

‘Kırmızılı Kadın’ olarak tanınan Ceyda Sungur hakkında, araştırma görevlilerinin kadrolarıyla ilgili olarak attığı bir mail nedeniyle soruşturma açtı.

Google Haberlere Abone ol
'Kırmızılı Kadın'a e-posta soruşturması

İstanbul Teknik Üniversitesi yönetimi tarafından araştırma görevlilerine yönelik baskı artarak sürüyor. Araştırma görevlilerine açılan onca soruşturmaya son olarak İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde araştırma görevlisi olan ve “Kırmızılı kadın” fotoğrafının kahramanı Ceyda Sungur da eklendi. İTÜ Mimarlık Fakülte yönetimi tarafından Sungur’a “33a” kadrosunu savunan bir mail attığı için soruşturma açıldı. Sungur soruşturmanın asistanlar üzerindeki baskının boyutunu gösterdiğini belirterek “Burada önemli olan atılan e-postanın içerik ve meşruiyetinden çok iş güvencesi olmayan asistanların birbirleri arasında haberleşmesinin dahi kontrol altında tutulması. Sorgulayıcı eleştirel ve üretken olması beklenen bir akademik ortam için bu durum kabul edilemez” dedi.



Eğitim - Sen İTÜ Mimarlık Fakülte temsilcisi Ceyda Sungur, eylül ayında hakkında olumlu görüş raporu bulunan bir araştırma görevlisinin “33a” kadrosuna yaptığı geçiş başvurusunun engellendiğini belirterek, asistanların yer aldığı mail grubundan çağrı yapıp, bölüm kurulunun toplanarak araştırma görevlisinin durumunu değerlendirmesini istedi. İTÜ Mimarlık Fakülte yönetimi de mailin ardından Sungur’a, araştırma görevlileri iletişim grubuna bir e-posta yazmak yoluyla araştırma görevlilerini “provoke etmek” gerekçesiyle soruşturma açtı.



 



Haberin devamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin