'Kırmızılı kadın' davası BBC'de!

BBC, Gezi eylemlerinin sembolü olan 'Kırmızılı kadın' davasının da alınan kararı yazdı.

Google Haberlere Abone ol
'Kırmızılı kadın' davası BBC'de!

BBC, "'Kırmızılı kadın' davasında hapıs isteniyor" başlığıyla verdiği haberde "Türk savcıları, "kırmızılı kadın' olarak bilinen protestocuya gaz sıktığı için bir Türk çevik kuvvet polisinin üç yıllık bir süre için hapse girmesini istiyorlar" ifadelerini kullanıyor. 



Gezi gösterileri sırasında polis tarafından gaz sıkıldığı sırada çekilen fotoğrafı tüm dünyada büyük yankı bulan ve direnişin simgesi haline gelen "kırmızı elbiseli kadın" olayı ile ilgili açılan dava, yabancı medyanın dikkatini çekti. BBC, "'kırmızılı kadın' davasında hapis isteniyor" dedi. 



İngiliz yayın kurumu BBC, "'kırmızılı kadın' davasında hapis isteniyor" başlığıyla verdiği haberde "Türk savcıları, "kırmızılı kadın' olarak bilinen protestocuya gaz sıktığı için bir Türk çevik kuvveti polisinin üç yıllık bir süre için hapse girmesini istiyorlar" ifadelerini kullanıyor. 



Polis Fatih Zengin'in, kendisinden kısa bir mesafede duran ve agresif biçimde davranmayan Ceyda Sungur'a karşı aşırı güç kullanmakla suçlandığına dikkat çeken BBC, görüntülerin yayılması üzerine Sungur'un "geçen yazdaki hükümet karşıtı protestolarının simgesi" haline geldiğini anımsatıyor.



BBC, hükümetin "sert" müdahalesinin sonucunda en az altı kişinin öldüğünü ve binlerce kişinin yaralandığını anlattığı haberinde savcıların olaydan önce uyarı yapılmadığı gerekçesiyle Zengin'in işten çıkarılmasını ve hapis cezasını talep ettiklerini kaydediyor.



Haberde protestoların Gezi Parkı planlarına karşı barışçıl biçimde başladığına dikkat çekildikten sonra "Ancak parkı boşaltmayı amaçlayan sert polis operasyonunun ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetine karşı görülmemiş bir meydan okumaya tırmandı" değerlendirmesini yapıyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin