Kırmızı ışıkta infaz etmişlerdi: O sanıklar için mütalaa açıklandı. "Kimyasal Ali" lakabıyla bilinen Akgün'ün cinayetinde flaş gelişme

İstanbul Sarıyer’de araç içinde öldürülen Ali Ekber Akgün’ün ölümüne ilişkin görülen biri tutuklu 6 sanığın yargılandığı davada 7 yıl sonra bir gelişme yaşandı. Ali Ekber Akgün'ün öldürülmesine ilişkin 6 sanığın yargılandığı davada esasa ilişkin görüşünü açıklayan Cumhuriyet savcısı, 2 sanığın "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi.

Google Haberlere Abone ol
Kırmızı ışıkta infaz etmişlerdi: O sanıklar için mütalaa açıklandı. "Kimyasal Ali" lakabıyla bilinen Akgün'ün cinayetinde flaş gelişme

DAVANIN YEDİNCİ YILINDA MÜTALAA AÇIKLANDI

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki bir tutuklu 6 sanığın yargılandığı duruşmaya sanık avukatları katıldı. Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında 23 Aralık 2014'de maktulün ikamet adresi yakınlarında keşif yapan orada yakıt alan ve 24 Aralık saat 12.30 sıralarında iştirak iradesi içerisinde hareket eden sanıklar Nacip Göneş ve Şahin Akin'in birlikte önceden tasarladıkları şekilde sahte plakalar takılı araçla Tarabya İstinye bayırındaki çiçekçiye aynı kıyafetlerle geldikleri saat 12.52 sıralarına kadar burada kaldıkları anlatıldı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS

Mütalaada sanıklar Nacip Göneş ile Şahin Akin'in "tasarlayarak kasten öldürme" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Mütalaada Ferhat Akin, Naif Aytek ve Şeyhmus Mühittinoğlu'nun üzerlerine atılı suçu işledikleri sabit olmadığı gerekçesiyle ayrı ayrı beraatlerine karar verilmesini istendi. Savcı, sanık Serhat Bilgin'in "suçluyu kayırma" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar cezalandırılması talep edildi. savcı mütalaasında son olarak tutuklu bulunan Ferhat Akin'in tahliyesine karar verilmesini istedi.

TAHLİYE KARARI

Mahkeme, celse arasında yakalanan Ferhat Akin'in tahliyesine karar verdi. Heyet, sanık avukatların talebi üzerine mütalaaya karşı savunma hazırlanması üzerine duruşmayı erteledi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin