Kırmızı et için müjde geldi Tarım Kredi ucuz et satıyor. Genel Müdür açıklama yaptı: Piyasa fiyatlarının yarı fiyatına satıyoruz sayıyı 1000 mağazaya çıkaracağız

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü önemli bir açıklama yaptı. Genel Müdür Hüseyin Aydın, ucuz et satılan mağaza sayısını 1000'e çıkarmayı hedeflediklerini söyleyerek, "Piyasa fiyatlarının yarı fiyatına satıyoruz. Bakanlıkla görüşmeler yaptık, market sayısını bine çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Kırmızı et için müjde geldi Tarım Kredi ucuz et satıyor. Genel Müdür açıklama yaptı: Piyasa fiyatlarının yarı fiyatına satıyoruz sayıyı 1000 mağazaya çıkaracağız

Yükselen kırmızı et fiyatları konusunda vatandaşa müjde gibi haber geldi. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyinh Aydın, ucuz et satan mağaza sayılarını artıracaklarını söyleyerek bu sayının bini geçeceğini ifade etti.

Aydın, 250 markette Et Süt Kurumu'nun verdiği etlerin satıldığını hatırlatarak, "Piyasa fiyatlarının yarı fiyatına satıyoruz. Bakanlığımızla görüşmeler yaptık. Muhtemelen market sayısını bine çıkaracağız. Diğer marketlerimizde de normal piyasa şartlarında paketli ambalajlarda et satmaya devam ediyoruz" dedi.

MAĞAZA SAYISI 3 BİNİ BULACAK

Gıda fiyatlarında regülasyonu sağlamak için kurulan Koop Market sayısı da şubatta 3 bine yaklaşacak. Gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen Genel Müdür Hüseyin Aydın, "TK Market sayısı 1.549. 400 adet de Tarım Kredi Kooperatifleri'nde satış noktası var. Orada da satış yapılıyor. 6 ilde 250 bakkala girdik. Koop Bakkal'da il sayısını 17'ye çıkarıp 540 bakkala daha girmiş olacağız. Yani şubat sonunda 790 bakkalda tarım kredi ürünleri satılmaya başlanacak. Böylece şubat sonunda satış noktası sayımız 2.750'ye çıkacak. Yıl ortasında da 3 bini bulacak" diye konuştu.

Tarım Kredi Holding Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Yılmaz Bademli ise Tarım Kredi ürünlerini satmak isteyen bakkalların kendilerine müracaat etmeleri gerektiğini, şartları uyuyorsa, beş rafa kendi ürünlerini yerleştirdiklerini, fiyatları da barkodlarla takip ettiklerini, kendi fiyatlarının daha üzerindeki satışa izin vermediklerini söyledi.

"600 ÜRÜNDE UCUZUZ"

Pahalılık tartışmalarına da değinen Aydın, "Herkes Tarım Kredi ürününün kalitesinden memnun. Bu kalite zaman zaman fiyat nedeniyle eleştiri konusu oluyor, çünkü baldo pirinciyle Çin ya da Arjantin pirinci karşılaştırılıyor. Ya da birinci harman çayla, dördüncü harman çay… Onun için biz de ikinci sınıf ürün üretmeye başlıyoruz. 1.400 adet ürün var. Bunların 600 tanesinde piyasada en ucuz biziz. Yüzde 1.5 ila 25 arasında ucuz olduğumuz ürünler var. Biz bunu yaptığımız zaman rakiplerimiz de ona göre düzenliyor" dedi. Aydın, şu anda marketteki 1.400 kadar ürünün 400'ünü kendilerinin ürettiğini, bu sayıyı 600-700'e çıkarmak istediklerini söyledi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin