Kırmızı bültenle aranan suç örgütü liderinin istediği parayı almaya giden avukat tutuklandı

Ordu'da, hakkında "suç örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan hakkında dava açılan ve kırmızı bültenle aranan kişiyle işbirliği yaptığı iddia edilen avukat A.O. tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Kırmızı bültenle aranan suç örgütü liderinin istediği parayı almaya giden avukat tutuklandı

'Suç örgütü kurmak ve yönetmek’ suçundan hakkında dava açılan ve Gürcistan'da firari durumda bulunan kırmızlı bültenle aranan  E.Y., Ordu'nun Ünye ilçesindeki bir kişiyi tehdit ederek para istedi.

İhbar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında parayı tahsil etmek üzere tehdit edilen kişinin yanına Ordu Barosuna kayıtlı avukat A.O.’nun geldiği belirlendi.

Polis tarafından gözaltına alınan ve daha sonra Ünye Adliyesi’ne sevk edilen A.O., Sulh Ceza Mahkemesi’nce tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Ünye ilçesinde bir kişiden tehditle para istendiği belirtilerek, "9 Ekim 2023 günü Ünye ilçesinde suç örgütü kurmak ve yönetmek suçundan dava açılan ve kırmızı bültenle aranan, halen Gürcistan ülkesinde firar durumda bulunan E.Y. (33) tarafından tehdit edilerek para istenmesi ve verilecek parayı almak üzere iş yerine gelen Ordu Barosuna kayıtlı avukat A.O. (48), emniyete davet edilerek şüpheli ifadesi alınmıştır." denildi.

Açıklamada, A.O'nun 18 Ekim'de Ünye Cumhuriyet Savcılığınca alınan ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandığı kaydedildi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin